Persiljebiffar med gräddsås

Persiljebiffar med gräddsås
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Persiljebiffar med gräddsås

28

16 ingredienser

20 min

Lättlagade biffar med smak av persilja. Servera dem med gräddsåsen och gärna kokt potatis, lingonsylt och en sallad.

Ingredienser

portioner
  • 500 g köttfärs
  • 1,5 msk potatismjöl
  • 1,5 dl vatten
  • 250 g färska champinjon, hackade
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör (eller margarin)

Sås:

  • 2 dl vispgrädde
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk italiensk salladskrydda
  • 0,5 msk soja
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda samman köttfärs, mjöl, vatten, champinjoner, persilja, salt och peppar till en smidig färs. Forma till små biffar.
  2. Stek biffarna i matfettet i en stekpanna. Ta upp och håll dem varma.
  3. Sås: Slå grädden i stekpannan. Blanda vatten och vetemjöl och tillsätt redningen i pannan i en tunn stråle under omrörning.
  4. Låt såsen koka 3-5 minuter. Tillsätt kryddorna och smaka av med salt och peppar.