• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pumpasoppa med parmesan och salvia

Pumpasoppa med parmesan och salvia
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Pumpasoppa med parmesan och salvia

28

5 steg att laga

12 ingredienser

30 min

Potage på pumpa, en matig och god pumpasoppa toppad med parmesan, honung, smörfrästa salviablad och saltrostade pumpakärnor.

Vill du saltrosta pumpakärnorna själv så köp naturella och rosta dem sedan med salt i het, torr panna tills det knäpper i kärnorna.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g butternutpumpa, skalad och delad i mindre bitar
  • 10 cm purjolök, strimla den vita delen tunt
  • 1 klyfta vitlök, tunt skivad
  • 2 kvist färsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 1-1,5 l hönsbuljong (eller grönsaksbuljong)
  • salt
  • 1 dl pumpakärnor, saltrostade
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 2 msk honung
  • 12 blad salvia
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och timjan i olja tills löken är genomskinlig.
  2. Tillsätt pumpa och buljong och låt koka på medelvärme tills pumpan är mjuk.
  3. Mosa lätt med gaffel och smaka av med salt.
  4. Bryn smöret i stekpanna och tillsätt salvia, lyft sedan upp salviabladen och låt rinna av på papper.
  5. Häll soppan i djupa tallrikar och toppa med parmesan, pumpakärnor, honung och salviablad.