Tärna upp smöret i tärningar. För att göra hollandaisesås, placera äggulor i en stor värmetålig skål över en kastrull med försiktigt sjudande vatten. Vispa äggulorna och långsamt tillsätt smör, bit för bit vartefter var det smälter, vispa kontinuerligt tills den har gått ihop och såsen har tjocknat. Tillsätt citronsaft och rör igenom. Stäng av värmen, men håll såsen varm över en
kastrull med vatten.
För att pochera ägg, ta en kastrull med vatten och koka upp, tillsätt salt och vinäger. Sänk sedan värmen så vattnet sjuder försiktigt. Snurra vattnet med en matsked och knäck försiktigt ett ägg i mitten. Koka ägget i lugnt sjudande vatten i 3-4 minuter så gulan fortfarande är rinnig. Med en hålslev, lyft äggen och lägg dem i iskallt vatten för att avstanna kokningen. Upprepa med de
återstående äggen. Precis innan servering, värm äggen i varmt vatten i 1 minut.
Om du har vanliga frallor, dela på mitten och rosta eller stek i lite smör. Om du har engelska muffins, skär upp muffinsen, ta på lite smör och montera äggen genom att placera några skivor rökt lax eller skinka och ett ägg på varje halva och sedan toppa med den varma hollandaisesåsen. Strö över gräslök och servera genast.