Nutellabullar

POPULÄRT
Vaniljbullar
Foto: TV4
Madeleine Appelgren
Madeleine Appelgren

Nutellabullar

12 ingredienser

ca 1 h 30 m

Sockrade bullar fyllda med nutella och mandelmassa.

Tips! I det här receptet används en tredjedel av grunddegen. Använd gärna resten av degen till Apelsingifflar och Vaniljbullar.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner bullar

Grunddeg:

  • 6,25 dl mjölk [626 g]
  • 62,5 g jäst
  • 1,25 dl strösocker [112,5 g]
  • 0,75 tsk salt
  • 2,5 tsk malen kardemumma
  • 190 g smör, rumsvarmt
  • 15-17,5 dl vetemjöl [900-1050 g]

Nutellabullar

  • 50 g mandelmassa
  • 1 dl nutella
  • 20 g smör, rumsvarmt

Topping

  • 60 g smör
  • strösocker

Gör så här

Grunddeg

  1. Värm mjölken till 37 grader.
  2. Smula jäst I en hushållsmaskin och häll sedan mjölken över så att jästen löses upp. Tillsätt sedan socker, salt, kardemumma och smör.
  3. Bearbeta in mjölet tills degen blir smidig. Ta inte för mycket mjöl, degen ska släppa kanten men kännas lite ”lös”. Låt degen gå i maskinen cirka tio minuter.
  4. Lägg en fuktad bakduk över och jäs i 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 220 grader.

Nutellabullar

  1. Riv mandelmassan och vispa ihop allt.
  2. Använd en dryg tredjedel av grunddegen.
  3. Kavla ut den större degen och stansa ut med en tio cm rund kakform 12 runda bollar. Spritsa ut en klick fyllning i mitten och nyp ihop.
  4. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper i cirka 30 minuter. Grädda sedan i cirka 8-10 minuter tills de fått lite färg.

Topping

  1. Smält smöret, pensla på bullarna och doppa dem på en gång i sockret efter de gräddats.