Nutella- och jordnötscheesecake

9 röster
30 m + tid i frys
8 bitar

”Den här cheesecaken passar alla som älskar salta och söta smaker.”/Lena Söderström

Receptet är ur boken Cheesecakes och kladdkakor, Semic.

Visa mer
30 m + tid i frys
8 bitar

Du behöver

  • 400 g chocolate chip cookies
  • 125 g smör, smält

Fyllning

  • 600 g färskost
  • 1,5 dl kondenserad mjölk sötad
  • 1,5 dl jordnötssmör
  • 1,5 dl nutella
  • 1,5 dl vispgrädde

Topping

  • 3-4 dl poppade popcorn
  • 1 dl bananchips
  • 1 dl rostade kokosflagor
  • 1 dl chokladsås, hard topping
  • 1 dl kolasås, på tub
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Bryt kakorna i mindre bitar och lägg dem i en matberedare monterad med kniv och mixa till smulor. Tillsätt smöret och mixa ihop. Tryck ut blandningen i en springform, ca 20 cm i diameter. Ställ i kylen ca 30 minuter.
  2. Fyllning
    Mät upp cream cheese, kondenserad mjölk, jordnötssmör och Nutella i en bunke och vispa ihop  med elvisp.
  3. Tillsätt grädden och vispa ihop till en krämig massa. Häll fyllningen i springformen, täck med plastfilm och ställ i frysen ca 1,5 timme.
  4. Topping
    Blanda popcorn, bananchips och kokosflagor. Ta ut cheesecaken ur formen. Ringla över chokladsåsen. Toppa med popcornblandningen. Ringla över kolasåsen.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...