Nudlar med kryddig lammfärs

POPULÄRT
koket.se
Nudlar med kryddig lammfärs
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Nudlar med kryddig lammfärs

17 ingredienser

30 min

Kinesisk nudelrätt massor av smak! Platta breda nudlar i form av pappardelle blandas med krispiga grönsaker som fräst vitkål och lammfärs kryddad med spiskummin, chili och soja. Otroligt gott och lättlagat.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g pappardelle
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 4 cm färsk ingefära, finhackad
  • 400 g lammfärs
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 rödlök, skivad
  • 150 g vitkål, finstrimlad
  • 2 salladslökar, i tjocka skivor
  • 1 grön chilifrukt, i skivor
  • 2 msk chiliolja (eller 2 tsk srichacha + 2 msk neutral matolja)
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk risvinäger
  • 5 msk japansk soja
  • 1 kruka färsk koriander (blad och stjälkar)
  • neutral matolja, till stekning

Gör så här

  1. Koka pastan 1 minut kortare tid än anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av väl.
  2. Hetta upp generöst med matolja i en wok eller stekpanna tills den ryker.
  3. Lägg vitlök och ingefära i oljan och låt fräsa i några sekunder innan spiskummin, koriander och vitpeppar går i tillsammans med lammfärsen i pannan. Låt fräsa till lammfärsen fått lite färg.
  4. Lägg sen i rödlök, kål, salladslök och grön chili. Stek i några minuter till grönsakerna börjar få lite spänst.
  5. Tillsätt stjälkarna från koriandern i stekpannan.
  6. Blanda chiliolja, socker, vinäger samt soja och häll i pannan. Låt det hela blandas runt. Tillsätt nudlarna och blanda väl. Toppa med korianderblad och servera genast!

Glöm inte att matsortera resterna från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din smakrika nudelrätt. /Köket-redaktionen