En smakrik wok med nudlar, krispiga grönsaker och trattkantareller som vänds runt i en otroligt god woksås på bland annat ostronsås, sesam, chili och ingefära.
300 g trattkantareller (eller annan svamp, t ex ostronskivling)
1 kruka färsk koriander
1 limefrukt, skal och juice
rapsolja
Woksås
1 dl japansk soja
1 dl hoisinsås
1 röd chilifrukt, finhackad
0,5 dl ostronsås (kan uteslutas)
0,5 dl sesamolja
2 klyftor vitlök, finriven
3-4 cm färsk ingefära, riven
1 tsk potatismjöl
Gör så här
Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i nudlarna och sjud ett par minuter tills de är mjuka men fortfarande spänstiga. Häll av och kyl i kallt vatten.
Skär bort skalet från pumpan. Dela sen och kärna ur den. Skala kålrabbin. Skär pumpa och kålrabbi i strimlor.
Stek var för sig hastigt i olja i en riktigt het stekpanna eller wok.
Stek svampen i pannan tills all vätska kokat bort. Ta upp och lägg åt sidan.
Lägg nudlarna i pannan tillsammans med pumpa, kålrabbi, svamp och grönkål.
Strimla grönkålen fint.
Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och sjud ett par minuter.
Hetta upp en stor stekpanna och stek nudlarna hastigt i lite rapsolja. Blanda med pumpa, kålrabbi, svamp, grönkål och sås. Vänd runt ordentligt.