Nudelwok med grönsaker och svamp

koket.se
Nudelwok med grönsaker och svamp
Foto: TV4
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Nudelwok med grönsaker och svamp

16 ingredienser

35 min

En smakrik wok med nudlar, krispiga grönsaker och trattkantareller som vänds runt i en otroligt god woksås på bland annat ostronsås, sesam, chili och ingefära.

logo
Minska matsvinnet Paul Header

Se Paul Svensson laga receptet

Ingredienser

portioner
  • ca 800 g pumpa (t ex butternut eller hokkaido)
  • 250 g äggnudlar
  • 1 kålrabbi
  • 150 g grönkål
  • 300 g trattkantareller (eller annan svamp, t ex ostronskivling)
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 limefrukt, skal och juice
  • rapsolja

Woksås

  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 0,5 dl ostronsås (kan uteslutas)
  • 0,5 dl sesamolja
  • 2 klyftor vitlök, finriven
  • 3-4 cm färsk ingefära, riven
  • 1 tsk potatismjöl

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i nudlarna och sjud ett par minuter tills de är mjuka men fortfarande spänstiga. Häll av och kyl i kallt vatten.
  2. Skär bort skalet från pumpan. Dela sen och kärna ur den. Skala kålrabbin. Skär pumpa och kålrabbi i strimlor.
  3. Stek var för sig hastigt i olja i en riktigt het stekpanna eller wok.
  4. Stek svampen i pannan tills all vätska kokat bort. Ta upp och lägg åt sidan.
  5. Lägg nudlarna i pannan tillsammans med pumpa, kålrabbi, svamp och grönkål.
  6. Strimla grönkålen fint.
  7. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och sjud ett par minuter.
  8. Hetta upp en stor stekpanna och stek nudlarna hastigt i lite rapsolja. Blanda med pumpa, kålrabbi, svamp, grönkål och sås. Vänd runt ordentligt.
  9. Pressa över limejuice och toppa med koriander.