Nudelsoppa med färs, ingefära och spenat

koket.se
Nudelsoppa med färs, ingefära och spenat
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Nudelsoppa med färs, ingefära och spenat

17 ingredienser

Värmande och matig nudelsoppa fullproppad med smak och goda grejer som nötfärs, svamp och böngroddar. Nötfärsen går bra att byta valfri annan färs.

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 6 torkade shitakesvampar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 bit färsk ingefära
  • 3 salladslökar
  • 1,2 l vatten, kokande
  • 2 grönsaksbuljongtärningar (eller 2 msk konc grönsaksfond)
  • 1 msk sesamolja
  • 3 msk japansk soja
  • olja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • 300 g ramennudlar
  • 75 g spenat
  • böngroddar

Till garnering

  • färsk koriander
  • limefrukt

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlök och ingefära fint. Strimla salladslöken, spara en näve av den gröna delen på salladslöken till servering.
  2. Hetta upp olja i en gryta eller stor kastrull. Stek färsen tills den får färg och smular sig. Vänd i salladslök, ingefära och vitlök, stek lite till under omrörning.
  3. Häll över hett vatten och smula i buljong. Smaksätt med soja och sesam. Tillsätt de torkade shiitakesvamparna. Låt koka under lock ca 30 minuter. Tillsätt eventuellt mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  4. Fördela nudlar, spenat och böngroddar i soppskålar. Fyll upp med soppan. Toppa med koriander, det gröna från salladslöken och limejuice.