Nudelsallad med friterad kyckling

nudelsallad med friiterad kyckling
Foto: Pelle Bergström
Lotta lundgren en smak på livet
Lotta lundgren en smak på livet

Nudelsallad med friterad kyckling

6

15 ingredienser

30 min

I denna magiska rätt akompanjeras frasigt stekt kycklingfilé med jordnötter, koriander och en underbar sås med asiatiska influenser.

Ingredienser

portioner
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 3 dl pankoströbröd
  • 1,5 dl jordnötter
  • 200 g risnudlar
  • 1 gurka
  • 65 g babyspenat
  • 1 kruka färsk koriander
  • neutral olja

Dressing:

  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk limejuice
  • 3 msk japansk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 röd chilifrukt, finhackad

Gör så här

  1. Använd brödkavel och banka ut kycklingfiléerna så tunt som möjligt, salta lätt på båda sidor och klappa in vetemjöl över ytorna. Vänd kycklingen i uppvispat ägg och därefter i panko.
  2. Hacka jordnötterna, rosta i torr stekpanna och ställ åt sidan. Koka upp rejält med välsaltat vatten i en stor kastrull.
  3. Slå så mycket olja i en stekpanna att det räcker en halvcentimeter upp. Slå på köksfläkten och stek kycklingen frasig på båda sidor.
  4. Lägg nudlarna i det kokande vattnet, ta kastrullen från värmen och låt stå och svälla 4 minuter.
  5. Skala och skiva gurkan och rör samman alla ingredienser till dressingen. Slå bort kokvattnet i durkslag och spola av nudlarna med varmt vatten. Vänd nudlarna i dressingen, blanda med gurka och spenat, toppa med kycklingen skuren i bitar, rostade jordnötter och koriander.