Nudelsallad med friterad kyckling
Nudelsallad med friterad kyckling
15 ingredienser
30 min
I denna magiska rätt akompanjeras frasigt stekt kycklingfilé med jordnötter, koriander och en underbar sås med asiatiska influenser.
Ingredienser
- 2 kycklingfiléer
- 1 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 3 dl pankoströbröd
- 1,5 dl jordnötter
- 200 g risnudlar
- 1 gurka
- 65 g babyspenat
- 1 kruka färsk koriander
- neutral olja
Dressing:
- 2 msk sesamolja
- 3 msk limejuice
- 3 msk japansk soja
- 2 tsk strösocker
- 1 röd chilifrukt, finhackad
Gör så här
- Använd brödkavel och banka ut kycklingfiléerna så tunt som möjligt, salta lätt på båda sidor och klappa in vetemjöl över ytorna. Vänd kycklingen i uppvispat ägg och därefter i panko.
- Hacka jordnötterna, rosta i torr stekpanna och ställ åt sidan. Koka upp rejält med välsaltat vatten i en stor kastrull.
- Slå så mycket olja i en stekpanna att det räcker en halvcentimeter upp. Slå på köksfläkten och stek
- kycklingen frasig på båda sidor.
- Lägg nudlarna i det kokande vattnet, ta kastrullen från värmen och låt stå och svälla 4 minuter.
- Skala och skiva gurkan och rör samman alla ingredienser till dressingen. Slå bort kokvattnet i durkslag och spola av nudlarna med varmt vatten. Vänd nudlarna i dressingen, blanda med gurka och spenat, toppa med kycklingen skuren i bitar, rostade jordnötter och koriander.