Nudelsallad med friterad kyckling

nudelsallad med friiterad kyckling
Foto: Pelle Bergström
Lotta lundgren en smak på livet
Lotta lundgren en smak på livet

Nudelsallad med friterad kyckling

15 ingredienser

30 min

I denna magiska rätt akompanjeras frasigt stekt kycklingfilé med jordnötter, koriander och en underbar sås med asiatiska influenser.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 3 dl pankoströbröd
  • 1,5 dl jordnötter
  • 200 g risnudlar
  • 1 gurka
  • 65 g babyspenat
  • 1 kruka färsk koriander
  • neutral olja

Dressing:

  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk limejuice
  • 3 msk japansk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 röd chilifrukt, finhackad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Använd brödkavel och banka ut kycklingfiléerna så tunt som möjligt, salta lätt på båda sidor och klappa in vetemjöl över ytorna. Vänd kycklingen i uppvispat ägg och därefter i panko.
  2. Hacka jordnötterna, rosta i torr stekpanna och ställ åt sidan. Koka upp rejält med välsaltat vatten i en stor kastrull.
  3. Slå så mycket olja i en stekpanna att det räcker en halvcentimeter upp. Slå på köksfläkten och stek
  4. kycklingen frasig på båda sidor.
  5. Lägg nudlarna i det kokande vattnet, ta kastrullen från värmen och låt stå och svälla 4 minuter.
  6. Skala och skiva gurkan och rör samman alla ingredienser till dressingen. Slå bort kokvattnet i durkslag och spola av nudlarna med varmt vatten. Vänd nudlarna i dressingen, blanda med gurka och spenat, toppa med kycklingen skuren i bitar, rostade jordnötter och koriander.