Nudelsallad med friterad kyckling

NYHET
nudelsallad med friiterad kyckling
Foto: Pelle Bergström
Lotta lundgren
Lotta lundgren

Nudelsallad med friterad kyckling

1

5 steg att laga

15 ingredienser

30 min

I denna magiska rätt akompanjeras frasigt stekt kycklingfilé med jordnötter, koriander och en underbar sås med asiatiska influenser. 

Kökets shop

Köp boken "Laga mig"

Laga mig

Lotta Lundgren

249 kr

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 kycklingfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 3 dl pankoströbröd
  • 1,5 dl jordnötter
  • 200 g risnudlar
  • 1 gurka
  • 65 g babyspenat
  • 1 kruka färsk koriander
  • neutral olja

Dressing:

  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk limejuice
  • 3 msk japansk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 röd chilifrukt, finhackad

Gör så här

  1. Använd brödkavel och banka ut kycklingfiléerna så tunt som möjligt, salta lätt på båda sidor och klappa in vetemjöl över ytorna. Vänd kycklingen i uppvispat ägg och därefter i panko.
  2. Hacka jordnötterna, rosta i torr stekpanna och ställ åt sidan. Koka upp rejält med välsaltat vatten i en stor kastrull.
  3. Slå så mycket olja i en stekpanna att det räcker en halvcentimeter upp. Slå på köksfläkten och stek kycklingen frasig på båda sidor.
  4. Lägg nudlarna i det kokande vattnet, ta kastrullen från värmen och låt stå och svälla 4 minuter.
  5. Skala och skiva gurkan och rör samman alla ingredienser till dressingen. Slå bort kokvattnet i durkslag och spola av nudlarna med varmt vatten. Vänd nudlarna i dressingen, blanda med gurka och spenat, toppa med kycklingen skuren i bitar, rostade jordnötter och koriander.
TIPS!
läs mer
Laga mig

Receptet kommer från boken "Laga mig"

Receptet kommer från Lotta Lundgrens bok "Laga mig", Albert Bonniers förlag. 

Läs mer