Dela nougaten i mindre bitar och lägg i en bunke, finhacka chokladen och lägg i samma bunke.
Koka upp 1,5 dl vispgrädde och häll över nougat(choklad och rör tills det smält samman. Ställ i kylen och låt bli kallt.
Blanda blåbär, socker och citronsaft i en kastrull och låt koka upp. Blanda majsstärkelse och vatten och blanda ner i kastrullen och låt sjuda 1 minut. Häll upp i en skål och låt svalna helt.
Häll sockret i en stekpanna och låt smälta utan att röra om, tillsätt smöret när det blivit karamelligt gyllene. Ha i havregryn och grovhackade hasselnötter och blanda samman. Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna.
Vispa 1,5 dl vispgrädde riktigt fluffigt, vänd samman grädden med den kylda nougatblandningen till en mousse.
Montera desserten i ett glas med blåbärskompott i botten, moussen ovanpå och dekorera med krisp, bär och kryddgrönt.