Norska våfflor -"Krumkaker"

0 röster
4

Våfflor på norskt vis! Serverade med hjortron och gräddfil.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl smält smör
  • 1 dl mjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 dl smält smör, för att smörja våffeljärnet
  • 450 g hjortron (eller blåbär, hallon, krusbär, lingon)
  • 4 msk gräddfil

Gör så här

  1. Förvärm våffeljärnet.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt i stor skål.
  3. Tillsätt mjöl, kardemumma och salt. Fortätt vispa och tillsätt lite smält smör efterhand till en jämn smet.
  4. Smörj våffeljärnet med smör. Häll smeten på det varma våffeljärnet och stäng den. Stek tills guldbrun.
  5. Kyl ned och våfflan för att den ska bli krispig.
  6. Servera med färska bär och gräddfil.
14 augusti 2018

Laddar fler recept