Norska våfflor

koket.se
Norska våfflor

Norska våfflor

Av: Jane Fosser, Aud Kolberg

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

20 m

Våfflor är alltid festligt och gott! De här norska våfflorna med kardemumma och vanilj är dessutom extra lyxiga - speciellt till Norges nationaldag 17 maj!

Se Jane Fosser laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken
  • 5 ägg
  • 7,5 dl mjölk
  • 2,5 dl yoghurt
  • 0,5 dl vatten
  • 11 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 225 g smör, smält

Gör så här

  1. Blanda ägg, mjölk, yoghurt och vatten i en bunke.
  2. Tillsätt mjöl och rör ihop till en smet.
  3. Häll därefter i bakpulver, salt, socker och kryddor.
  4. Avsluta med att röra ner det smälta smöret.
  5. Grädda våfflorna i ett varmt järn smort med smör.
  6. Servera våfflorna med brunost och/eller sylt.