Norska våfflor


Norska våfflor
11 ingredienser
20 m
Våfflor är alltid festligt och gott! De här norska våfflorna med kardemumma och vanilj är dessutom extra lyxiga - speciellt till Norges nationaldag 17 maj!
Se Jane Fosser laga receptet

Ingredienser
- 5 ägg
- 7,5 dl mjölk
- 2,5 dl yoghurt
- 0,5 dl vatten
- 11 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 1,5 dl strösocker
- 0,5 tsk malen kardemumma
- 2 tsk vaniljsocker
- 225 g smör, smält
Gör så här
- Blanda ägg, mjölk, yoghurt och vatten i en bunke.
- Tillsätt mjöl och rör ihop till en smet.
- Häll därefter i bakpulver, salt, socker och kryddor.
- Avsluta med att röra ner det smälta smöret.
- Grädda våfflorna i ett varmt järn smort med smör.
- Servera våfflorna med brunost och/eller sylt.