Norimaki, krispigt fläsk med hoisinsås
Norimaki, krispigt fläsk med hoisinsås
11 ingredienser
30 m
Norimaki med krispigt fläsk och hoisinsås är en riktigt god rätt som du måste testa om du gillar sushi.
Ingredienser
- 100 g fläskkotlett, utan ben
- 0,5 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 0,5 dl pankoströbröd
- 1 ark nori
- 150 g sushiris, kokt
- wasabi (eller pepparrot)
- 1 tsk hoisinsås
- ca 0,5 dl vitkål, strimlad
- ca 0,5 dl morot, strimlad
- olja (till stekning)
Gör så här
- Banka ut fläskkotletten som en wienerschnitzel och panera i mjöl, ägg och panko.
- Stek eller fritera fläskkotletten gyllenbrun och skär den sedan i cirka 1 cm tjocka remsor.
- Lägg noriarket på en bambumatta med ränderna i arket lodrätt. Tryck försiktigt ut riset på tre fjärdedelar av noriarket och stryk ut lite wasabi eller pepparrot mitt på riset.
- Lägg på fläsk, hoisinsås, vitkål och morot.
- Rulla ihop makin med hjälp av bambumattan och skär rullen i 12 bitar.