Noblessetårta med choklad och hallonsylt

Noblessetårta med choklad och hallonsylt

8 ingredienser

30 m

En enkel och riktigt god tårta som passar året om - som midsommartårta, födelsedagstårta eller när du än vill fira lite extra. Gör en fyllning med hallonsylt och en fyllning med grädde och mjölkchoklad.

Tips! Vill du baka en hög tårta köp 3  tårtbottnar eller gör extra tjocka och gör dubbel mängd fyllning.

Marabou Noblesse
Marabou Noblesse produkt

Marabou Noblesse

Tunna, spröda och förföriskt goda!

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 tårtbottnar (eller hembakade)

Fyllning 1

  • hallonsylt

Fyllning 2

  • 150 g Marabou mjölkchoklad
  • 3 dl vispgrädde

Garnering

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 l jordgubbar (eller andra favoritbär)
  • 1 ask Marabou Noblesse
  • färsk citronmeliss (eller mynta om du vill addera lite extra färg)

Gör så här

Fyllning 2

  1. Smält mjölkchoklad i mikron eller i vattenbad, låt svalna lite. Vispa grädden medeltjock, vänd ner lite i taget av grädden i chokladen under vispning. Rör chokladgrädden slät. Låt stå i kyl ca 20 minuter.

Montering

  1. Bred fyllningarna på bottnarna och lägg ihop tårtan.
  2. Vispa grädden och täck hela tårtan. Dekorera tårtan med färska bär och jordgubbar. Dekorera snyggt med Noblesse runtom tårtan.
TIPS!
Fler smarriga tips!
Marabou Milkshake

Fler smarriga tips!

Här hittar du fler goda recept med Marabou!

Läs mer