Noblessetårta med choklad och hallonsylt

Marabou Noblessetårta NY

Noblessetårta med choklad och hallonsylt

290

8 ingredienser

30 m

En enkel och riktigt god tårta som passar året om - som midsommartårta, födelsedagstårta eller när du än vill fira lite extra. Gör en fyllning med hallonsylt och en fyllning med grädde och mjölkchoklad.

Tips! Vill du baka en hög tårta köp 3  tårtbottnar eller gör extra tjocka och gör dubbel mängd fyllning.

läs mer
Marabou Noblesse produkt

Marabou Noblesse

Tunna, spröda och förföriskt goda!

Läs mer

Ingredienser

portioner10
  • 2 förp tårtbotten (eller hembakade)

Fyllning 1

  • hallonsylt

Fyllning 2

  • 150 g Marabou mjölkchoklad
  • 3 dl vispgrädde

Garnering

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 l jordgubbar (eller andra favoritbär)
  • 1 ask Marabou Noblesse
  • färsk citronmeliss (eller mynta om du vill addera lite extra färg)

Gör så här

  1. Fyllning 2
    Smält mjölkchoklad i mikron eller i vattenbad, låt svalna lite. Vispa grädden medeltjock, vänd ner lite i taget av grädden i chokladen under vispning. Rör chokladgrädden slät. Låt stå i kyl ca 20 minuter.
  2. Montering
    Bred fyllningarna på bottnarna och lägg ihop tårtan.
  3. Vispa grädden och täck hela tårtan. Dekorera tårtan med färska bär och jordgubbar. Dekorera snyggt med Noblesse runtom tårtan.
TIPS!
läs mer
Marabou Milkshake

Fler smarriga tips!

Här hittar du fler goda recept med Marabou!

Läs mer