No bake snickerspaj

155 röster
1 h 30 min
10-12

Kola, nötter och choklad i en oemotståndligt god paj som inte kräver någon ugn. Krispigt pajskal på cornflakes och kokos fyllt med en jordnötskola toppad med choklad. En sann dröm för alla snickersälskare. 

Visa mer
1 h 30 min
10-12

Du behöver

Pajskal

  • 35 g kokos (1 dl)
  • 80 g florsocker (1 1/3 dl)
  • 80 g cornflakes (7 dl)
  • 230 g osötat jordnötssmör
  • 180 g ljus sirap (1 1/3 dl)
  • 0,5 krm salt

Kolafyllning

  • 180 g rörsocker (2 dl), eller strösocker
  • 80 g smör
  • 100 g vispgrädde (1 dl)
  • 5 g vaniljsocker (1 tsk)
  • 1 g flingsalt (1/2 tsk)
  • 40 g saltade jordnötter, grovt hackade (1 dl)

Chokladfyllning

  • 150 g ljus choklad
  • 75 g vispgrädde

Garnering

  • 30 g vit choklad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Pajskal
    Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Värm sirapen i en kastrull och blanda ner jordnötssmöret och blanda tills det är helt jämn massa. Blanda ihop alla ingredienser.
  3. Tryck ut massan i en pajform med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Tryck även upp smulet på sidorna. Sätt formen i frysen i 30 minuter.
  4. Kolafyllning
    Häll först i lite av sockret i en kastrull och låt smälta. När det har smält häller du på lite mer av sockret och låter det smälta. Upprepa med resterande socker (häller man på allt socker på en gång riskerar det att kristallisera sig och bli klumpigt). När det smälta sockret är bärnstensfärgat tillsätter du smöret och rör om tills det är jämnt smält i sockret. Tillsätt vaniljsockret.
  5. Tillsätt grädden i omgångar, häller du allt på en gång blir det klumpigt. Avsluta med att hälla i saltet. Rör om och fyll sedan pajskalet med kolasåsen. Strö över grovt hackade jordnötter. Låt stelna i frysen i 30 minuter.
  6. Chokladfyllning
    Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn eller över vattenbad.
  7. Koka upp grädden och blanda med den smälta chokladen.
  8. Rippla chokladfyllningen över kolan så jämnt som du kan. Ju kallare pajen är desto snabbare sätter chokladen sig, det är därför viktigt att chokladen fortfarande är rinnig när du häller den över kolan.
  9. Garnering
    Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn eller över vattenbad och rippla över pajen.
9 mars 2019

Laddar fler recept...