Den ikoniska Oreo-kakan är en storfavorit att baka med, prova med Oreos ljusa kaka Golden.
Läs mer
Ingredienser
bitar
3 förp Oreo Golden-kakor
125 g smör, smält
2 dl vispgrädde
175 g vit bakchoklad
1 tsk vaniljpulver
60 g smör
ca 1,5-2 dl hallon, färska
Till topping:
Spara några kakor och hallon till dekoren
Gör så här
Finkrossa dina Oreo Golden i matberedare (Om du krossar för hand: lägg dem i en fryspåse och kavla tills kaksmulet är finkornigt). Spara cirka 5 stycken (ett halvt Oreopaket) till dekoren på slutet.
Smält smör och häll över de krossade kexen och mixa lite till i matberedaren tills allt har blandats. (Gör du detta moment för hand, lägg kaksmulorna i en bunke och häll över smöret och blanda väl).
Tryck ut kaksmulet i en pajform med löstagbara kanter eller botten (ca 24-28 cm). Ställ in pajskalet i kylen.
Hacka den vita chokladen.
Hetta upp grädden tills den nästan kokar och häll i chokladen, vaniljpulvret och smöret och rör om tills allt smält till en jämn och fin chokladkräm.
Låt krämen svalna något. Ta fram hallonen och det kalla pajskalet och strö ut hallonen över formen - dela gärna lite på hallonen (spara några hallon till dekor). Häll den den vita chokladkrämen över pajskalet och hallonen. (Chokladkrämen upplevs lite lös - men den kommer att stelna så den blir perfekt krämig).
Dela några Oreos på mitten och tryck ner i chokladkrämen. Ställ in i kylen och låt chokladkrämen stelna, cirka två timmar. Toppa med några extra hallon - det ger en härlig sötsyrlig kontrast till pajen.