No bake kladdkaka med chokladglasyr

70 röster
1 h 30 m
6-8 bitar

En no bake kladdkaka som bakas utan ugn. Med solrosfrön och dadlar får kladdkakan en sådär perfekt segmjuk konsistens och en härligt kolaaaktig smak du inte kan motstå!

Visa mer
1 h 30 m
6-8 bitar

Du behöver

Kladdkaka

  • 4 dl solroskärnor
  • 20 dadlar, mjuka (urkärnade)
  • 0,5 dl kakao
  • 1 dl kaffe, starkt
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • ca 1 krm salt

Glasyr

  • 150 g mörk choklad (70% kakaohalt)
  • 1,5 tsk kokosolja

Gott att servera till

  • vispgrädde (växtbaserad)
  • hallon (antingen färska i säsong eller frysta som tinats och kokats 1 minut enligt livsmedelsverkets rekommendationer)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Kladdkaka
    Torrosta solroskärnorna i en stekpanna på hög värme tills de fått lite färg utan att brännas.
  2. Häll över de rostade fröna i en matberedare, mixa till ett fint smul. Tillsätt kaffet och mixa ihop. Tillsätt de urkärnade dadlarna och resten av ingredienserna i matberedaren. Mixa till en slät smet.
  3. Bred ut smeten i en springform med diameter på 20 cm, fodrad med bakplåtspapper. Låt stå i kylskåpet minst 1 timme innan du dekorerar och serverar.
  4. Glasyr
    Grovhacka den mörka chokladen och smält över ett vattenbad i en värmetålig skål tillsammans med kokosoljan. Häll den smälta chokladen över den kalla kladdkakan och låt stå i kylskåpet i ytterligare några minuter tills chokladen stelnat.
  5. Servering
    Servera gärna med en klick växtbaserad vispgrädde och hallon.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...