No bake kladdkaka med chokladglasyr

No bake kladdkaka
Foto: Tv4
My Kitchen Stories
My Kitchen Stories

No bake kladdkaka med chokladglasyr

85

5 steg att laga

10 ingredienser

1 h 30 m

En no bake kladdkaka som bakas utan ugn. Med solrosfrön och dadlar får kladdkakan en sådär perfekt segmjuk konsistens och en härligt kolaaaktig smak du inte kan motstå!

läs mer
Annons
One planet plate

Matkalkylatorn

Beräkna din baknings klimatpåverkan med hjälp av Matkalkylatorn

Ingredienser

portioner6 - 8 bitar

Kladdkaka

  • 4 dl solroskärnor
  • 20 dadlar, mjuka (urkärnade)
  • 0,5 dl kakao
  • 1 dl kaffe, starkt
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • ca 1 krm salt

Glasyr

  • 150 g mörk choklad (70% kakaohalt)
  • 1,5 tsk kokosolja

Gott att servera till

  • vispgrädde (växtbaserad)
  • hallon (antingen färska i säsong eller frysta som tinats och kokats 1 minut enligt livsmedelsverkets rekommendationer)

Gör så här

  1. Kladdkaka
    Torrosta solroskärnorna i en stekpanna på hög värme tills de fått lite färg utan att brännas.
  2. Häll över de rostade fröna i en matberedare, mixa till ett fint smul. Tillsätt kaffet och mixa ihop. Tillsätt de urkärnade dadlarna och resten av ingredienserna i matberedaren. Mixa till en slät smet.
  3. Bred ut smeten i en springform med diameter på 20 cm, fodrad med bakplåtspapper. Låt stå i kylskåpet minst 1 timme innan du dekorerar och serverar.
  4. Glasyr
    Grovhacka den mörka chokladen och smält över ett vattenbad i en värmetålig skål tillsammans med kokosoljan. Häll den smälta chokladen över den kalla kladdkakan och låt stå i kylskåpet i ytterligare några minuter tills chokladen stelnat.
  5. Servering
    Servera gärna med en klick växtbaserad vispgrädde och hallon.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera mortel

Fina julklapappar under 300 kr!

Tips!

Läs mer