No bake kladdkaka med chokladglasyr

83 röster
1 h 30 m
6-8 bitar

En no bake kladdkaka som bakas utan ugn. Med solrosfrön och dadlar får kladdkakan en sådär perfekt segmjuk konsistens och en härligt kolaaaktig smak du inte kan motstå!

1 h 30 m
6-8 bitar

Du behöver

Kladdkaka

  • 4 dl solroskärnor
  • 20 dadlar, mjuka (urkärnade)
  • 0,5 dl kakao
  • 1 dl kaffe, starkt
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • ca 1 krm salt

Glasyr

  • 150 g mörk choklad (70% kakaohalt)
  • 1,5 tsk kokosolja

Gott att servera till

  • vispgrädde (växtbaserad)
  • hallon (antingen färska i säsong eller frysta som tinats och kokats 1 minut enligt livsmedelsverkets rekommendationer)

Gör så här

  1. Kladdkaka
    Torrosta solroskärnorna i en stekpanna på hög värme tills de fått lite färg utan att brännas.
  2. Häll över de rostade fröna i en matberedare, mixa till ett fint smul. Tillsätt kaffet och mixa ihop. Tillsätt de urkärnade dadlarna och resten av ingredienserna i matberedaren. Mixa till en slät smet.
  3. Bred ut smeten i en springform med diameter på 20 cm, fodrad med bakplåtspapper. Låt stå i kylskåpet minst 1 timme innan du dekorerar och serverar.
  4. Glasyr
    Grovhacka den mörka chokladen och smält över ett vattenbad i en värmetålig skål tillsammans med kokosoljan. Häll den smälta chokladen över den kalla kladdkakan och låt stå i kylskåpet i ytterligare några minuter tills chokladen stelnat.
  5. Servering
    Servera gärna med en klick växtbaserad vispgrädde och hallon.
19 mars 2020