No bake cheesecake med tomatmarmelad

koket.se
No bake cheesecake med tomatmarmelad
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

No bake cheesecake med tomatmarmelad

13 ingredienser

En enkel dessert i glas med italienska smaker som du gör helt utan ugn. I portionsglas varvas smul på italienska mandelskorpor med en fluffig kräm på mascarpone och toppas med en söt marmelad på tomat.

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

Tomatmarmelad

  • 1 vaniljstång
  • 1 burk finkrossade tomater (à 400 g)
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 3,75 dl syltsocker

Botten

  • 18 mandelbiscotti (italienska mandelskorpor)
  • 75 g smör

Cheesecake

  • 500 g mascarpone
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0,5 dl mandelspån, rostad

Dekoration

  • färsk citronmeliss

Gör så här

Tomatmarmelad

  1. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ut fröna och ha ner både skal och frön i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna. Låt koka i 7-10 minuter under omrörning.
  2. Häll upp marmeladen på väl rengjord burk. Låt svalna helt.

Botten

  1. Mixa biscotti till ett fint smul i matberedare. Smält smöret på medelvärme och blanda ihop med smulorna till en formbar massa.
  2. Fördela cheesecakesmulet i botten på portionsglas.

Fyllning

  1. Vispa mascarpone och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp i en bunke.
  2. Sikta ner florsocker och vaniljsocker. Tillsätt citronskal och mandel. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  3. Fördela cheesecakesmeten i glas över cheesecakebotten och låt stå i kylskåpet i minst 1 timme. Toppa med tomatmarmelad och citronmeliss precis före servering.