No bake cheesecake med tomatmarmelad
No bake cheesecake med tomatmarmelad
13 ingredienser
En enkel dessert i glas med italienska smaker som du gör helt utan ugn. I portionsglas varvas smul på italienska mandelskorpor med en fluffig kräm på mascarpone och toppas med en söt marmelad på tomat.
Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser
Tomatmarmelad
- 1 vaniljstång
- 1 burk finkrossade tomater (à 400 g)
- 1 citron, finrivet skal och saft
- 3,75 dl syltsocker
Botten
- 18 mandelbiscotti (italienska mandelskorpor)
- 75 g smör
Cheesecake
- 500 g mascarpone
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 citron, finrivet skal
- 0,5 dl mandelspån, rostad
Dekoration
- färsk citronmeliss
Gör så här
Tomatmarmelad
- Dela vaniljstången på längden. Skrapa ut fröna och ha ner både skal och frön i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna. Låt koka i 7-10 minuter under omrörning.
- Häll upp marmeladen på väl rengjord burk. Låt svalna helt.
Botten
- Mixa biscotti till ett fint smul i matberedare. Smält smöret på medelvärme och blanda ihop med smulorna till en formbar massa.
- Fördela cheesecakesmulet i botten på portionsglas.
Fyllning
- Vispa mascarpone och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp i en bunke.
- Sikta ner florsocker och vaniljsocker. Tillsätt citronskal och mandel. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
- Fördela cheesecakesmeten i glas över cheesecakebotten och låt stå i kylskåpet i minst 1 timme. Toppa med tomatmarmelad och citronmeliss precis före servering.