No bake cheesecake med tomatmarmelad

koket.se
No bake cheesecake med tomatmarmelad
Foto: TV4
camilla hamid profilbild NY
camilla hamid profilbild NY

No bake cheesecake med tomatmarmelad

13 ingredienser

En enkel dessert i glas med italienska smaker som du gör helt utan ugn. I portionsglas varvas smul på italienska mandelskorpor med en fluffig kräm på mascarpone och toppas med en söt marmelad på tomat.

WW ViktVäktarna

Se Camilla Hamid laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

Tomatmarmelad

  • 1 vaniljstång
  • 1 burk finkrossade tomater (à 400 g)
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 3,75 dl syltsocker

Botten

  • 18 mandelbiscotti (italienska mandelskorpor)
  • 75 g smör

Cheesecake

  • 500 g mascarpone
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0,5 dl mandelspån, rostad

Dekoration

  • färsk citronmeliss

Gör så här

Tomatmarmelad

  1. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ut fröna och ha ner både skal och frön i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna. Låt koka i 7-10 minuter under omrörning.
  2. Häll upp marmeladen på väl rengjord burk. Låt svalna helt.

Botten

  1. Mixa biscotti till ett fint smul i matberedare. Smält smöret på medelvärme och blanda ihop med smulorna till en formbar massa.
  2. Fördela cheesecakesmulet i botten på portionsglas.

Fyllning

  1. Vispa mascarpone och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp i en bunke.
  2. Sikta ner florsocker och vaniljsocker. Tillsätt citronskal och mandel. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  3. Fördela cheesecakesmeten i glas över cheesecakebotten och låt stå i kylskåpet i minst 1 timme. Toppa med tomatmarmelad och citronmeliss precis före servering.