En enkel dessert i glas med italienska smaker som du gör helt utan ugn. I portionsglas varvas smul på italienska mandelskorpor med en fluffig kräm på mascarpone och toppas med en söt marmelad på tomat.
Dela vaniljstången på längden. Skrapa ut fröna och ha ner både skal och frön i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna. Låt koka i 7-10 minuter under omrörning.
Häll upp marmeladen på väl rengjord burk. Låt svalna helt.
Botten
Mixa biscotti till ett fint smul i matberedare. Smält smöret på medelvärme och blanda ihop med smulorna till en formbar massa.
Fördela cheesecakesmulet i botten på portionsglas.
Fyllning
Vispa mascarpone och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp i en bunke.
Sikta ner florsocker och vaniljsocker. Tillsätt citronskal och mandel. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
Fördela cheesecakesmeten i glas över cheesecakebotten och låt stå i kylskåpet i minst 1 timme. Toppa med tomatmarmelad och citronmeliss precis före servering.