Vit choklad- och apelsinmousse

Foto: TV4
Vit choklad- och apelsinmousse
8 ingredienser
Mousse är en väl beprövad dessert. Här med choklad- och apelsinsmak.
Dryck som passar
Muscat de Beaumes-de-Venise 2006.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 250 g vit bakchoklad
- 3 äggulor
- 2 msk strösocker
- 2 msk koncentrerad apelsinjuice
- 0,5 apelsin (skalet rivet)
- 3 dl grädde
- 2 passionsfrukter
- mörk choklad
Gör så här
- Hacka chokladen och lägg i en värmetålig bunke tillsammans med äggulor och socker.
- Sätt bunken över en kastrull med småkokande vatten och rör hela tiden tills chokladen smälter och äggsmeten tjocknar.
- Tag bort bunken från värmen och blanda i apelsinskal.
- Låt krämen svalna. Det går fortare om man ställer bunken i kallt vatten och rör om.
- Vispa grädden och rör ner i den svalnade äggkrämen.
- Blanda ordentligt och häll sedan upp smeten i portionsglas.
- Ställ kallt i minst 2 timmar.
- Dekorera med mörk choklad och en halv passionsfrukt.