Sallad med abborre, kantareller och rökt sidfläsk

Sallad med abborre, kantareller och rökt sidfläsk
Foto: Jacob Grange
Nils Molinder KK 2024
Nils Molinder KK 2024

Sallad med abborre, kantareller och rökt sidfläsk

15 ingredienser

En fräsch sallad är väldigt gott. Här används fisk, svamp och sidfläsk för att ge salladen karaktär.

Ingredienser

portioner
  • 4 abborrfiléer
  • vetemjöl
  • 200 g kantareller
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 1 ekbladssallad (huvud)
  • 1 förp sallad (tex jungfrusallad)
  • 1 kvist körsbärstomater
  • 16 rädisor
  • 100 g haricots verts, blancherade
  • 100 g sockerärtor, strimlade
  • 150 g sticklök, strimlad
  • schalottenlöksvinäger
  • smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Panera abborren i vetemjöl och lite salt.
  2. Stek svampen i smör, salta och peppra. Stek fisken i samma panna.
  3. Ta ur svamp och fisk. Stek sedan fläsket i samma panna.
  4. Lägg upp salladen och bygg på med resten av grönsakerna. Spara sticklöken.
  5. Toppa salladen med abborre, svamp och fläsk.
  6. Fräs sticklöken i samma panna. Tillsätt mer smör och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  7. Slå den ljumna vinnegretten över salladen.