Sallad med abborre, kantareller och rökt sidfläsk

Foto: Jacob Grange
Sallad med abborre, kantareller och rökt sidfläsk
15 ingredienser
En fräsch sallad är väldigt gott. Här används fisk, svamp och sidfläsk för att ge salladen karaktär.
Här kan du se Nils Molinder göra en sallad med abborre, kantareller och rökt sidfläsk!
Ingredienser
- 4 abborrfiléer
- vetemjöl
- 200 g kantareller
- 200 g rökt sidfläsk
- 1 ekbladssallad, huvud
- 1 förp jungfrusallad
- 1 kvist körsbärstomater
- 16 rädisor
- 100 g haricots verts, blancherade
- 100 g sockerärtor, strimlade
- 150 g sticklök, strimlad
- schalottenlöksvinäger
- smör
- salt
- peppar
Gör så här
- Panera abborren i vetemjöl och lite salt.
- Stek svampen i smör, salta och peppra. Stek fisken i samma panna.
- Ta ur svamp och fisk. Stek sedan fläsket i samma panna.
- Lägg upp salladen och bygg på med resten av grönsakerna. Spara sticklöken.
- Toppa salladen med abborre, svamp och fläsk.
- Fräs sticklöken i samma panna. Tillsätt mer smör och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
- Slå den ljumna vinnegretten över salladen.