Oxgryta med nudlar
Oxgryta med nudlar
16 ingredienser
1h
En härlig och rustig oxgryta med öl som reder sig själv på spisen. Grönsakerna i grytan kan varieras beroende på vad man råkar ha hemma för tillfället.
Ingredienser
- 600 g grytbitar av oxkött
- 1 gul lök, skivad
- 2 msk tomatpuré
- 2 lagerblad
- 1 förp krossade tomater
- 33 cl öl
- 2 dl vatten
- 1 hönsbuljongtärning
- salt
- peppar (gärna vitpeppar)
- 4 klyftor vitlök
- 3 morötter
- 3 palsternackor
- 6 steklökar
- dragon, hackad, till servering
- 2 förp nudlar
Gör så här
- Skala och skiva löken. Värm upp en stekpanna och bryn köttet i smör i omgångar. Lägg över i en gryta. Ta med löken och tomatpurén i sista omgången. Tillsätt sedan buljongen och vattnet, fräs ur pannan och häll i grytan.
- Tillsätt ölen, de krossade tomaterna, lagerbladen och vitlöksklyftorna (hela). Koka grytan sakta under lock i 45 minuter.
- Hacka morötterna, palsternackan och smålökarna i små bitar. Lägg i dem i grytan när köttet är nästan färdigt. Låt koka ett litet tag till.
- Koka upp vatten i en kastrull och koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, häll sedan bort vattnet. Fördela nudlarna på tallrikar och lägg upp grytan. Strö över hackad dragon och servera.