Oxsvansragu

15 november 2007
4

Du behöver

  • 1,5 kg oxsvans, delad i bitar
  • 1 st gul lök, grovt hackad
  • 2 st vitlöksklyftor, grovt hackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl rödvin
  • 1 l höns- eller grönsaksbuljong
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 4 skivor rimmat sidfläsk
  • 1 st stor morot
  • 1 bit rotselleri
  • 200 g färska champinjoner
  • 100 g soltorkad tomat, i mindre bitar
  • salt
  • peppar från kvarn
  • smör och olja till stekning
  • soja
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Bryn oxsvansbitarna i olja och smör i en rymlig gryta. Salta och peppra och tillsätt löken och vitlöken. Lägg i tomatpurén och fräs ytterligare en stund. Slå på rödvin, buljong och lite soja och lägg på ett lock och låt grytan småkoka i ca 2 timmar.
  2. Under tiden ansa och skär rötterna i små tärningar. Dela champinjonerna i två eller fyra delar. Skär fläsket i 1/2 cm stora bitar. Stek fläsket knaprigt i en stekpanna. Slå av en del av fettet och lägg i rötterna och champinjonerna och fräs ytterligare en stund.
  3. När köttet börjar lossna från benen på oxsvansen är det dags att lägga i fläsk, soltorkad tomat och grönsaker och låta det koka ca 15 minuter. Strö rikligt med hackad persilja över.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept