Fylld lövbiff

Fylld lövbiff
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Nils Emil Ahlin
Nils Emil Ahlin

Fylld lövbiff

37

14 ingredienser

20 min

Snabbt, gott och festligt.

Ingredienser

portioner
  • 4 lövbiffar [ca 500 g]
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Fyllning:

  • 50 g rökt skinka, i små tärningar
  • 50 g champinjoner, finhackade
  • 1 gul lök, finhackad (liten)
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • 2 msk persilja, hackad
  • 1 äggula
  • salt
  • smör
  • potatispuré
  • sallad

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Dela champinjonerna i mindre bitar. Tärna skinkan.
  2. Fräs lök och champinjoner i smör i en panna ett par minuter. Lägg i skinkan, rör om och tag från värmen.
  3. Rör ner pepparroten, persiljan och äggulan. Smaka av med salt.
  4. Fördela fyllningen på ena halvan av biffen och vik över den andra halvan.
  5. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Stek biffarna på stark värme knappt en minut på varje sida. Salta och peppra.
  6. Lägg upp biffarna på varma tallrikar och servera med potatispuré och sallad.