Nils Jørgen Kaiser

Nils Jørgen Kaiser
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Nils Jørgen Kaiser

9 ingredienser

30 m

En matig macka med leverpastej, knaperstekt bacon och stekta champinjoner är en riktig fullträff!

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram - där svarar han på alla frågor om receptet

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 8 skivor leverpastej
  • 4 skivor rågbröd
  • smör (till brödet)
  • 8 skivor bacon, knaperstekta
  • 4 msk lingonsylt
  • 4 msk champinjoner, stekta i skivor

Friterad persilja

  • 1 knippe färsk kruspersilja (friterad)
  • olja (till fritering)
  • salt

Gör så här

  1. Lägg leverpastejskivorna på rågbrödet.
  2. Placera baconskivorna diagonalt från hörn till hörn över pastejen.
  3. Lägg en sträng lingonsylt i motsatt riktning som baconet.
  4. Strö friterad persilja bredvid baconet och avsluta med champinjoner.

Friterad persilja

  1. Skölj en knippa krusbladig persilja och torka den väl. Tag bort stjälkarna.
  2. Värm olja i en djup kastrull till 180 grader.
  3. Lägg försiktigt ner persiljebuketterna i den heta oljan. Det kan skvätta ordentligt så var redo med ett lock. När oljan slutat fräsa tar du upp persiljan och låter den rinna av på hushållspapper.