Följ Erik på Instagram - där svarar han på alla frågor om receptet
Läs mer
Ingredienser
Håll skärmen tänd
portioner
8 skivor leverpastej
4 skivor rågbröd
smör (till brödet)
8 skivor bacon, knaperstekta
4 msk lingonsylt
4 msk champinjoner, stekta i skivor
Friterad persilja
1 knippe färsk kruspersilja (friterad)
olja (till fritering)
salt
Gör så här
Håll skärmen tänd
Lägg leverpastejskivorna på rågbrödet.
Placera baconskivorna diagonalt från hörn till hörn över pastejen.
Lägg en sträng lingonsylt i motsatt riktning som baconet.
Strö friterad persilja bredvid baconet och avsluta med champinjoner.
Friterad persilja
Skölj en knippa krusbladig persilja och torka den väl. Tag bort stjälkarna.
Värm olja i en djup kastrull till 180 grader.
Lägg försiktigt ner persiljebuketterna i den heta oljan. Det kan skvätta ordentligt så var redo med ett lock. När oljan slutat fräsa tar du upp persiljan och låter den rinna av på hushållspapper.