Fina hälleflundrafiléer och väldoftande västerbottensost. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Sås: Ta fram en kastrull. Häll vatten och crème fraiche i kastrullen med 25 g smör.
Ta fram en mortel eller något som kan fungera som det. Häll citronen, tabascon, pepparmyntan, saltet, pepparn och sockret i den och rör om några gånger tills pepparmyntan börjar lukta underbart.
Häll mortelns innehåll i kastrullen. Låt koka upp under sporadiska omrörningar.
När det har kokat upp ta av kastrullen från pannan. Lägg i 25 g smör till och rör om tills såsen har svalnat.
Serveras gärna med några färska blad basilika eller pepparmynta som garnityr.
Hälleflundra: Sätt på ugnen på 175 grader över- och undervärme. Smöra en ugnsform.
Ta fram filéerna, salta och peppra och sätt på en panna med smör på full fräs.
Lägg filéerna med sidan utan skinn neråt i pannan. Låt vara tills dom har fått fin färg.
Ta filéerna, lägg dom i ugnsformen med skinnsidan neråt. Strö över västerbottensosten efter vad ditt samvete tillåter.