Ungnsstekt hälleflundrafilé med västerbottensosttäcke

Foto: TV4
Ungnsstekt hälleflundrafilé med västerbottensosttäcke
13 ingredienser
Fina hälleflundrafiléer och väldoftande västerbottensost. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Ingredienser
Hälleflundra:
- 4 hälleflundrafiléer [ca 150-200 g]
- Västerbottensost
- salt
- peppar
RGs kalla TCP sås
- 1,5 dl vatten
- 4-5 msk crème fraîche
- 50 g smör
- 3 tsk citron, pressad
- 3 tsk tabasco
- 2 tsk salt
- peppar
- 2 tsk strösocker
- färsk mynta
Gör så här
- Sås: Ta fram en kastrull. Häll vatten och crème fraiche i kastrullen med 25 g smör.
- Ta fram en mortel eller något som kan fungera som det. Häll citronen, tabascon, pepparmyntan, saltet, pepparn och sockret i den och rör om några gånger tills pepparmyntan börjar lukta underbart.
- Häll mortelns innehåll i kastrullen. Låt koka upp under sporadiska omrörningar.
- När det har kokat upp ta av kastrullen från pannan. Lägg i 25 g smör till och rör om tills såsen har svalnat.
- Serveras gärna med några färska blad basilika eller pepparmynta som garnityr.
- Hälleflundra: Sätt på ugnen på 175 grader över- och undervärme. Smöra en ugnsform.
- Ta fram filéerna, salta och peppra och sätt på en panna med smör på full fräs.
- Lägg filéerna med sidan utan skinn neråt i pannan. Låt vara tills dom har fått fin färg.
- Ta filéerna, lägg dom i ugnsformen med skinnsidan neråt. Strö över västerbottensosten efter vad ditt samvete tillåter.
- När osten är gyllenbrun är maten klar.