Kycklingnuggets med sötsursås

Kycklingnuggets med sötsursås
Foto: TV4
Niclas Wahlgren
Niclas Wahlgren

Kycklingnuggets med sötsursås

30

23 ingredienser

35 min

Goda recept inför vardagsmiddagen. Lättlagad kyckling med sötsursås för hela familjen som serveras med kryddat ris.

Ingredienser

portioner

Kycklingnuggets

  • 800 g kycklingfilé
  • 1 ägg
  • 1,5 dl siktat dinkelmjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 dl parmesanost, riven
  • 1,5 dl polenta
  • 2 msk olja och smör, att steka i

Sötsur sås

  • 1 förp burk ananas [220 g]
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk rapsolja
  • 3 msk honung
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 3 msk rödvinäger
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1,5 msk majsstärkelse
  • spadet från ananasen

ris

  • 3 dl basmatiris
  • 5 dl vatten
  • 0,5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 morot
  • 1 tsk hel kummin
  • 2 krm salt
  • 0,5 dl gröna ärtor

Gör så här

  1. Sötsursås: Finhacka ananasbitarna och vitlöken och fräs i olja i kastrull. Blanda i buljong, rödvinsvinäger, tomatpuré, ananasspad, honung och låt koka upp. Sila av såsen och häll tillbaka i kastrullen. Blanda i maizenamjölet och koka ihop till önskad konsistens.
  2. Kycklingnuggets: Skär Kycklingen i portionsbitar i samma storlek. Panera kycklingen dinkelmjöl + salt och vänd sedan i ägget. Rulla kycklingbitarna tillsist i polentan och parmesanen. Stek kycklingen i smör + olja.
  3. Kryddat ris: koka upp vatten tillsammans med buljong, morot, salt och kummin. Lägg i riset och koka klart efter anvisning på paketet. Blanda ner ärtorna och servera.