Kycklingnuggets med sötsursås
Kycklingnuggets med sötsursås
23 ingredienser
35 min
Goda recept inför vardagsmiddagen. Lättlagad kyckling med sötsursås för hela familjen som serveras med kryddat ris.
Ingredienser
Kycklingnuggets
- 800 g kycklingfilé
- 1 ägg
- 1,5 dl siktat dinkelmjöl
- 1,5 tsk salt
- 1,5 dl parmesanost, riven
- 1,5 dl polenta
- 2 msk olja och smör, att steka i
Sötsur sås
- 1 förp burk ananas [220 g]
- 1 klyfta vitlök
- 2 msk rapsolja
- 3 msk honung
- 1 dl kycklingbuljong
- 3 msk rödvinäger
- 1 tsk tomatpuré
- 1,5 msk majsstärkelse
- spadet från ananasen
ris
- 3 dl basmatiris
- 5 dl vatten
- 0,5 grönsaksbuljongtärning
- 1 morot
- 1 tsk hel kummin
- 2 krm salt
- 0,5 dl gröna ärtor
Gör så här
- Sötsursås:
- Finhacka ananasbitarna och vitlöken och fräs i olja i kastrull.
- Blanda i buljong, rödvinsvinäger, tomatpuré, ananasspad, honung och låt koka upp. Sila av såsen och häll tillbaka i kastrullen.
- Blanda i maizenamjölet och koka ihop till önskad konsistens.
- Kycklingnuggets: Skär Kycklingen i portionsbitar i samma storlek.
- Panera kycklingen dinkelmjöl + salt och vänd sedan i ägget. Rulla kycklingbitarna tillsist i polentan och parmesanen.
- Stek kycklingen i smör + olja.
- Kryddat ris: koka upp vatten tillsammans med buljong, morot, salt och kummin. Lägg i riset och koka klart efter anvisning på paketet. Blanda ner ärtorna och servera.