Honung, apelsin och chili-glacerade revbensspjäll

Honung, apelsin och chili-glacerade revbensspjäll
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Honung, apelsin och chili-glacerade revbensspjäll

Av: Niclas Ryhnell

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

2h 30 min

Kryddiga och söta revben som smälter i munnen.

Revben ska koka så länge att köttet lätt släpper ifrån benen.

Ingredienser

  • 500 g revbensspjäll
  • 1 dl apelsinblomshonung
  • 1 röd chilifrukt
  • 0,5 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 1 gul lök, delad
  • 1 msk salt
  • 2 stjälkar stjälkselleri

Gör så här

  1. Lägg ner revbensspjällen i en kastrull med saltat vatten och koka dem möra tillsammans med gul lök och selleri. Det tar cirka 2 timmar.
  2. Mixa honung, chili och apelsinjuice slätt.
  3. Sätt ugnen på 220 grader när cirka 30 minuter återstår av koktiden.
  4. Lyft upp revbenen och lägg dem på en plåt, pensla med honung/chili-glacen.
  5. Ställ in i ugnen och glasera dem cirka 20 minuter.