Nektarinsallad med svarta bönor

Nektarinsallad med svarta bönor
Foto: TV4/ Bingolotto
Louise Johansson Kockarnas kamp
Louise Johansson Kockarnas kamp

Nektarinsallad med svarta bönor

8 ingredienser

20 m

Nektarinsallad med svarta bönor och koriander är en god och härlig sallad att servera som tillbehör.

Ingredienser

portioner
  • 1 silverlök
  • 1 röd chilifrukt (eller 1 tsk sambal oelek)
  • 0,5 citron
  • 1 förp svarta bönor (380 g)
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 300 g nektarin
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Finhacka silverlök och finhacka chili med kärnorna.
  2. Riv citronskal och pressa citronsaft.
  3. Häll av och skölj svarta bönor, låt rinna av.
  4. Blanda bönor, silverlök, chili, citronskal, citronsaft, olivolja och salt.
  5. Dela, kärna ur och skär nektariner i klyftor.
  6. Grovhacka koriander.
  7. Lägg nektariner på ett fat och toppa med hälften av koriandern. Lägg på bönnorna och toppa med resterande koriander.