Nektarinsallad med minimozzarella

Nektarinsallad med minimozzarella
Foto: Granarolo

Nektarinsallad med minimozzarella

10 ingredienser

15 m

Söt frukt med salt ost skapar den perfekta salladen! Servera som förrätt eller enkel lunch. Byt gärna ut nektariner mot färska fikon för en perfekt förrätt i advent.

Granarolo Mozzarella
Granarolo MiniMozzarella NY 2023

Granarolo Mozzarella

En riktigt god Mozzarella gjord av 100 % komjölk. Vi har Mozzarella för alla smaker och tillfällen.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 nektariner (eller färska fikon)
  • 1 förp salladsmix
  • 1 dl rucolasallad
  • 1 förp körsbärstomater [250 g]
  • 1 förp Granarolo Mozzarella Mini
  • 1 dl Granarolo Quattrocento, hyvlad
  • mangovinäger
  • olivolja
  • färsk basilika
  • pinjenötter, rostade

Gör så här

  1. Värm grillen.
  2. Dela och kärna ur nektarinerna eller fikonen.
  3. Grilla eller stek dem med den skurna sidan nedåt så att de får fina grillränder och blir lagom varm.
  4. Lägg salladen på ett serveringsfat och toppa med grillade nektariner eller fikonen, halverade körsbärstomater och Mozzarella Mini.
  5. Ringla över mangovinäger och olivolja, avsluta med några basilikablad och pinjenötter.
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Pasta pesto med riven Quattrocento

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer