Nektarinsallad med minimozzarella

Nektarinsallad med minimozzarella
Foto: Granarolo

Nektarinsallad med minimozzarella

10 ingredienser

15 m

Söt frukt med salt ost skapar den perfekta salladen! Servera som förrätt eller enkel lunch. Byt gärna ut nektariner mot färska fikon för en perfekt förrätt i advent.

läs mer
Granarolo Minimozzarella

Granarolo Mozzarella

En riktigt god Mozzarella gjord av 100 % komjölk. Vi har Mozzarella för alla smaker och tillfällen.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 nektariner (eller färska fikon)
  • 1 förp salladsmix
  • 1 dl rucolasallad
  • 1 förp körsbärstomater [250 g]
  • 1 förp Granarolo Mozzarella Mini
  • 1 dl Granarolo Quattrocento, hyvlad
  • mangovinäger
  • olivolja
  • färsk basilika
  • pinjenötter, rostade

Gör så här

  1. Värm grillen.
  2. Dela och kärna ur nektarinerna eller fikonen.
  3. Grilla eller stek dem med den skurna sidan nedåt så att de får fina grillränder och blir lagom varm.
  4. Lägg salladen på ett serveringsfat och toppa med grillade nektariner eller fikonen, halverade körsbärstomater och Mozzarella Mini.
  5. Ringla över mangovinäger och olivolja, avsluta med några basilikablad och pinjenötter.
TIPS!
läs mer
Krämig kycklingpasta med Quattrocentropanering

Snabba middagstips från Catarina König

Få fler snabba, enkla rätter som ger vardagen lite guldkant

Läs mer

läs mer
Pasta pesto med riven Quattrocento

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer