Nattjästa rågfrallor med sirap
Nattjästa rågfrallor med sirap
6 ingredienser
2 dagar
Härligt smakrika frallor med lite sötma! Förbered degen kvällen innan så kan du njuta av nybakat till frukost.
Se Maria Blohm laga receptet

Ingredienser
- 300 g vatten, kallt
- jäst (stor som en ärta)
- 10 g mörk sirap
- 50 g grovt rågmjöl
- 300 g vetemjöl special
- 1,5 tsk salt
Gör så här
Dag 1
- Ställ en bunke på vågen och nollställ vågen.
- Lös upp jästen i vattnet.
- Väg upp övriga ingredienser. Häll rakt ur förpackningen ner i bunken, kom ihåg att nollställa vågen mellan ingredienserna.
- Rör samman degen för hand med en slev eller slickepott.
- Täck bunken med ett lock eller plast.
- Låt degen jäsa i 10–12 timmar i rumstemperatur.
Dag 2
- Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Klicka ut degen till 6 frallor med hjälp av två skedar. Mjöla lätt ovanpå med rågmjöl om du vill.
- När ugnen är varm sätter du in plåten i mitten av ugnen.
- Grädda frallorna i 13 minuter på 250 grader.