Nationaldagsswiss

NYHET
Nationaldagsswiss
Foto: TV4
Nils Molinder KK 2024
Nils Molinder KK 2024

Nationaldagsswiss

7 ingredienser

20 min

Nationaldagsswiss är en riktigt somrig dessert bestående av jordgubbar, glass, grädde och maränger som toppas med rostad choklad och limesocker.

Ingredienser

portioner
  • 1 dl strösocker
  • 1 limefrukt
  • 1 l jordgubbar
  • 200 g vit choklad, i bitar
  • 0,5 l glass
  • 12 maränger
  • 0,5 l vispgrädde, vispad

Gör så här

  1. Mix sockret med limezest.
  2. Rensa jordgubbarna och dela de största.
  3. Sockra jordgubbarna med limesockret och pressa eventuellt på saften från en halv lime.
  4. Rosta chokladen i ugnen på 220 grader i 3-5 minuter så att den får färg.
  5. Varva jordgubbar med glasskulor och maränger.
  6. Häll på lättvispad grädde och dekorera med rostad choklad.