Lapin à la tapenade

Lapin à la tapenade
Foto: Tv4

Lapin à la tapenade

0

11 steg att laga

22 ingredienser

ca 2 h

Kaningryta med oliver, ratatouille och färsk pasta.

Ingredienser

portioner4 portioner

Kaningryta

  • 3-4 msk olivolja
  • ca 1,5 kg kanin (be din slaktare att dela kaninen i 8 bitar)
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl vitt vin
  • 2-3 tsk tapenade (burk eller hemgjord)
  • 20 svarta oliver

Ratatouille

  • 5 tomat
  • 4 zucchini
  • 2 aubergine
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 50 g svarta oliver
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • timjan
  • lagerblad
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 4 port färsk pasta

Gör så här

  1. Kaningryta
    Häll 3 msk olivolja i en gryta och värm upp.
  2. Lägg i kaninbitarna och bryn dem runt om.
  3. När kaninbitarna har fått fin färg tar du upp köttet, lägger på ett fat och fortsätter med såsen. Ta bort ca hälften av fettet i grytan, häll i 2 msk mjöl och 2 msk kalvfond, 1 glas vatten och 1 glas vitt vin.
  4. Rör ihop tills mjölet har löst sig i vätskan. Häll i 2 stora matskedar tapenade och ca 20 svarta oliver. Rör ihop. Lägg ner köttbitarna igen och koka ihop på svag värme i 50 min upp till en timme.
  5. Kontrollera att köttet är väl tillagat genom att sticka en gaffel i köttet. Peppra. Salta inte för tapenaden är redan saltad.
  6. Ratatouille
    Skala och skär lök och vitlök i bitar

  7. Tvätta alla grönsaker, skär auberginer och zucchini i skivor och paprikan i remsor.
  8. Värm upp olivolja i en gryta, stek löken och lägg ner grönsakerna.
  9. Salta, peppra och lägg i vitlöken och hackade oliver.
  10. Sänk värmen och låt puttra i 35 minuter.
  11. Vid servering
    Koka färskpasta enligt anvisningarna på paketet. Servera kaningryta och ratatoille till.