Nasi goreng med kyckling

37 röster
20 m
4

Mörkt, mustigt och smakrikt fried rice på indonesiska. Den mörka färgen kommer från ketjap manis som är en lokal söt mörk soja. Nasi goreng har blivit utsedd till en av världens godaste maträtter enligt en global undersökning av CNN. Testa att laga den själv så förstår du varför.

Tips!! Räkpasta finns i asiatiska livsmedelsbutiker, annars kan du ersätta den med sardellpasta som finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Du kan också tillsätta 2 teskedar fisksås tillsammans med ketjap manis. /Jennie

Läs mer om boken Mycket smak på nolltid hos Adlibris

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kycklinglårfilé
  • neutral rapsolja till stekning
  • 4 ägg
  • 2 stora bananschalottenlökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 tsk räkpasta
  • 8 dl kallt kokt ris
  • 3 msk ketjap manis
  • 2-3 tsk sambal oelek

Till servering

  • 3 salladslökar
  • 2 msk friterad schalottenlök eller rostad lök
  • 0,5 gurka i skivor
  • 250 g cocktailtomater
  • 0,5 romansallatshuvud

Gör så här

  1. Skär kycklinglårfilén i tärningar och stek i lite olja tills den har fått en fin yta. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
  2. Stek äggen på ena sidan tills vitan är fast och gulan är löst krämig.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök, bryn tills det har fått en lätt gyllene färg. Tillsätt räkpasta och låt fräsa i några sekunder. Lägg sedan i ris och den stekta kycklingen och rör om väl. Häll på ketjap manis samt sambal oelek, vänd runt i pannan och låt steka i 1 minut.
  4. Skiva salladslöken i tunna skivor. Strö över salladslök och friterad lök. Servera genast toppat med stekt ägg samt gurka, tomat och sallat.
22 januari 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept