Närodlad poké bowl

0 röster
30 m
2-4
Närodlad poké bowl
Foto: Ulrika Ekblom

Receptet är ur boken Food Pharmacy – Näringsjägaren av Mia Clase, Lina Nertby Aurell, Bonnier fakta.

Food Pharmacy_omslag

"Poke bowl kommer från Hawaii, men i vår närodlade version har vi bytt ut riset mot havre och använt grönsaker som växer nära oss." /Mia Clase och Lina Nertby Aurell

Visa mer
30 m
2-4

Du behöver

Bowl

  • 2 dl hel havre, okokt (gärna blötlagd över natten eller i minst 8 timmar)
  • 0,5 rotselleri [ca 300 g]
  • 100 g grönkål, hackad
  • 100 g rödkål
  • 50 g groddar (exempelvis lins- eller bön- eller rödbetsgroddar)
  • persilja, färsk

Strimlade morötter

  • 2 morötter
  • 0,5 dl äppelcidervinäger

Rödbetsgucka

  • 1 rödbeta
  • 1 förp vita bönor, förkokta [à 230 g]
  • salt

Pepparrotssås

  • 2 dl yoghurt (växtbaserad)
  • 1 tsk färsk pepparrot, finriven och färsk
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka havren, det tar cirka en halvtimme. Skrubba rotsellerin noga, skär sedan i tunna skivor. Ånga i 5- 7 minuter, tills rotsellerin är mjuk. Låt grönkålen ångas med den sista minuten. Finhyvla rödkålen.
  2. Skrubba och strimla morötterna. Lägg i en skål och häll över vinägern. Låt stå i minst 15 minuter.
  3. Skrubba och finriv rödbetan. Mixa ihop ingredienserna till rödbetsguckan, smaka av med salt. Mixa ihop ingredienserna till pepparrotssåsen. Lägg upp alla ingredienser fint i en skål, ringla över pepparrotssåsen. Garnera med persilja.
Tips!
Food Pharmacy_omslag

Receptet är ur boken "Food Pharmacy – Näringsjägaren"

Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...