Napolitansk pizza Margherita

koket.se
Mutti Napolitansk pizza Margherita
Foto: Köket.se

Napolitansk pizza Margherita

9 ingredienser

Pizzornas pizza! Klassisk Margherita med napolitansk fluffig pizzadeg. Använd Mutti Pelati när du vill göra äkta napolitansk pizza och ha högsta möjliga temperatur på ugnen. Eftersom Pelati har en naturlig flytande konsistens och håller den sig fräsch och god även i riktigt varma temperaturer.

läs mer
Mutti Pelati produkt

Mutti Pelati

Hela skalade tomater konserveras med Passata för att de ska hålla sig lika fasta och färska som dagen de plockades.

Läs mer

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner pizzor

Pizzadeg

  • 1 tsk jäst
  • 700 g vetemjöl special, gärna tipo 00
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Topping

  • 1 burk Mutti Pelati
  • olivolja
  • 500 g mozzarellaost
  • 1 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Smula jästen i bunken till en köksmaskin. Tillsätt vatten och lös upp jästen. Tillsätt sedan mjöl och blanda på låg hastighet ca 5 minuter. Tillsätt salt och olivolja och blanda ytterligare 5 minuter.
  2. Dela degen i fyra delar och rulla till jämna släta bollar. Gnid in degen med olivolja och låt jäsa 12–24 timmar i kyl, alternativt 4 timmar i rumstemperatur.
  3. Sätt ugnen på 250 grader och ställ en in plåt eller pizzasten så den blir varm.
  4. Allra bäst blir pizzan tillsammans med Mutti Pelati om den tillagas i en riktig pizzaugn, eftersom Pelati passar perfekt till riktigt varma temperaturer. Testa annars Mutti Polpa finhackade tomater eller färdig pizzasås.
  5. Dra ut degen med händerna så den blir tunn i mitten med tjockare kanter.
  6. Krossa Mutti Pelati för hand och bred ett lager på pizzan. Ringla över lite olivolja och smula över mozzarellan.
  7. Dra försiktigt över pizzan på den varma plåten och grädda i ugnen i ca 10-15 minuter eller tills pizzan har fått fin färg.
  8. Avsluta med några basilikablad och servera på en gång.
TIPS!
läs mer
Mutti Pizza med jordärtskocka och västerbottensost

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda tomatrecept från Mutti!

Läs mer