En smakrik huvudrätt med ris, svamp och fräscha grönsaker.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Tvätta riset 3 gånger i vatten. Häll av vattnet och fyll på nytt. Låt riset stå i vattnet cirka 30 minuter.
Skölj den torkade kirskålen och ormbunken noggrant i rinnande vatten. Blötlägg dem sedan i en skål som får stå i en halv dag.
Skölj dem i kallt vatten 3 gånger. Koka upp cirka 30 minuter på medeltemperatur. Skölj i kallt vatten igen och skär i små bitar, cirka 2-3 cm. Pressa av vattnet och tillsätt kryddor, soja och sesamolja.
Ta bort foten av svampen och skär i tunna skivor. Strimla moroten samt zucchinin och stek dem lätt. Tillsätt salt och svartpeppar.
Stek två ägg, gärna sunny side up.
Sås
Blanda ihop samtliga ingredienser i en liten skål.
Seoul bulgogi
Skär köttet i tunna skivor och lägg dem i kallt vatten cirka 5 minuter för att skölja bort blodet, eller använd köttet som det är.
Skala päronet och skär i bitar och mixa sedan i mixer. Sila bort fruktköttet.
Skär löken i tunna strimlor och blötlägg glasnudlarna i kallt vatten.
Blanda päronsaft, sojasås, plommonextrakt och vitlök i en skål och lägg köttskivorna och lökstrimlorna i den. Låt vila i 30 minuter.
Värm upp stekpanna och stek köttet och häll över 1-1,5 dl vatten. Lägg enoki mushrooms och glasnudlar runt köttet och koka upp.
Strö till sist hackad purjolök och sesamfrön över köttet.
Till servering
Koka riset. Skiva det rostade sjögräset i små bitar, cirka 3 x 6 cm och servera på sidan om.