Nachosemla - recept från Mr Cake

6 röster
Nachosemla - recept från Mr Cake
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Baka Roy Fares och Mattias Ljungbergs omtalade nachosemla från Mr Cake. Härligt knapriga kardemummakex som doppas i vispad grädde och mandelmassa.

Visa mer

Du behöver

Vetedeg till nachos

  • 200 g mjölk, 3 % (2 dl)
  • 450 g vetemjöl (7,5 dl)
  • 55 g ägg (1st)
  • 3 g salt (0,5 tsk)
  • 8 g malen kardemumma (1,5 msk)
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 90 g strösocker (1 dl)

Servering

  • florsocker
  • vispad grädde
  • mandelmassa

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en matberedare med krok. När degen gått ihop ökar du tempot lite och kör degen 10 minuter i maskin tills den bildat gluten och känns elastisk, glansig och fin på ytan. Plasta degen och låt vila i kylen 1 timme.
  2. Ta ut degen och kavla ut tunt, cirka 2-3 mm tjock. Skär ut lagom stora trekanter, lägg på plåt och grädda i ugnen på 150 grader varmluft i 18-19 minuter, de ska få en lätt gyllenbrun färg och torka till. Ta ut och låt svalna. Vänd sen runt nachosen i florsocker.
  3. Servera med mandelmassa och grädde.
13 februari 2018

Fler goda recept