Myror klättrar i träd

10 röster
30 m
4
Myror klättrar i träd
Foto: Tv4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 100 g nudlar (munggroddsnudlar)
  • 100 g fläskfärs
  • 1 msk risvin (eller torr sherry)
  • ca 1 krm salt
  • ca 1 krm strösocker
  • 2 msk olja
  • 2 msk soja (ljus)
  • 1 msk chilibönpasta (”Toban Djan”)
  • 350 ml buljong
  • 0,5 tsk soja (mörk)
  • 1 tsk risvinäger
  • 3 sticklökar (gröna delen tunt skuren som fiskögon)

Gör så här

  1. Koka upp vatten och häll över nudlarna, låt stå tills de mjuknat (ca 15 minuter). Skölj dem sedan i iskallt vatten. Låt nudlarna ligga i det kalla vattnet tills de skall användas.
  2. Blanda upp färsen med risvinet, salt och socker.
  3. Smaksätt woken och tillsätt sedan 2 msk olja. Snabbstek färsen tills den fått färg och har separerat till ”myr”-storlek.
  4. Tillsätt en matsked ljus soja och chilibönpastan. Fortsätt snabbsteka på medelhög värme ytterligare 30 sekunder.
  5. Tillsätt de avrunna nudlarna, buljongen och den mörka sojan och blanda väl.
  6. När buljongen börjar koka sänker du värmen och låter det hela sjuda tills vätskan är nästan helt borta (ca 10 minuter).
  7. Smaka av nudlarna med ytterligare ljus soja och risvinäger. Blanda ner sticklöken och servera.
27 mars 2020