Mutanturs tryffelfalafel

Mutanturs tryffelfalafel
Foto: TV4
Alexander Sjögren KK
Alexander Sjögren KK

Mutanturs tryffelfalafel

0

5 steg att laga

10 ingredienser

Falafel i lyxtappning! Ett signatur-snacks på Alexanders restaurang Mutantur i Malmö.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 200 g färdigkokta kikärtor (spara lagen)
  • 0,5 msk citronsaft
  • 20 g färsk tryffel, hackad
  • 1 krm svart tryffelolja
  • 100 g torkad majs (finns att köpa vid naturgodiset)
  • collorit
  • majsstärkelse
  • lagen från kikärtorna
  • olja, till fritering
  • salt

Vid servering

  • färsk tryffel, att riva över

Gör så här

  1. Mixa majsen till ett grovt pulver.
  2. Blanda collorit med majsen så att den blir ordentligt mörk. Torka i ugnen och mixa sedan lätt igen.
  3. Pressa kikärtorna med en potatispress, blanda i hackad tryffel och tryffelolja. Smaka av med citronsaft och salt.
  4. Forma bollar à 25 g av smeten. Rulla dem i majsstärkelse. Doppa dem därefter i kikärtslagen och rulla i den svarta majspaneringen.
  5. Vid servering
    Fritera bollarna i 180 grader. Lägg upp på tallrik och riv över färsk tryffel.