Mustig vegetarisk bolognese

Anamma Mustig vegetarisk bolognese
Foto: Köket.se

Mustig vegetarisk bolognese

18 ingredienser

30 min

Klassisk och mustig pasta bolognese - på baljväxtfärs! Enkel att göra, full av smak och väldigt god.

Upptäck Anamma Baljväxtfärs!
Anamma baljväxtfärs produkt

Upptäck Anamma Baljväxtfärs!

En formbar och grovmalen färs på svenskodlade baljväxter.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g Anamma Baljväxtfärs
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 selleristjälkar
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1,5 dl rött vin
  • 400 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 lagerblad
  • salt
  • peppar

Servering

  • 400 port pasta
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 dl gröna oliver, hackade

Gör så här

  1. Finhacka lök, morot och selleri. Fräs mjukt i lite olivolja utan att det tar färg. Hacka vitlöken fint och låt fräsa med någon minut.
  2. Tillsätt tomatpuré och rosta med grönsakerna en liten stund.
  3. Tillsätt baljväxtfärsen och låt den brynas lite. Slå över vin och koka ihop.
  4. Tillsätt krossade tomater, buljong och kryddor och låt puttra ihop medan du kokar pastan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen
  6. Blanda ihop pastan med köttfärssåsen och toppa med färsk basilika och lite hackade oliver om du önskar.
TIPS!
Fler tips!
Anamma Italiensk paj med soltorkade tomater och ricotta

Fler tips!

Fler tips och härliga recept från Anamma!

Läs mer