Mustig salsicciagryta med tomat och burrata

Cirio Mustig salsicciagryta med burrata och citronzest
Foto: Köket.se

Mustig salsicciagryta med tomat och burrata

17 ingredienser

30 min

Enkel och mustig gryta på salsiccia, finkrossade tomater och vitt vin. Toppad med burrata, salvia och citronzest. En rätt som funkar lika bra till vardagsmiddag som till helgens bjudning.

Cirio - Autentico Italiano
Cirio finkrossade tomater finissima tetra produkt

Cirio - Autentico Italiano

Italiensk tomatspecialist sedan 1856. 100% solmogna tomater som konserveras inom 24 timmar efter skörd.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 390 g Cirio finkrossade tomater Finissima
  • 0,5 kruka färsk salvia
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 1 morot
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 25 g smör
  • 3 färska salsicciakorvar
  • 1 dl vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar

Topping

  • 2 Granarolo Burrata
  • 1 citron, zesten

Gör så här

  1. Plocka bladen på salvian.
  2. Skala och finhacka gul lök, morot och selleri. Skala och skiva vitlöken tunt.
  3. Smält smöret i en stor kastrull. Lägg i salviabladen när smöret tystnat och låt det fräsa tills salvian blir lätt friterad och gyllenbrun. Lyft upp och lägg bladen på lite hushållspapper.
  4. Spara smöret i kastrullen och lägg ner grönsakerna och den gula löken. Stek glansigt och tillsätt sedan vitlöken och fräs ytterligare någon minut.
  5. Häll över vitt vin och låt puttra ihop. Tillsätt Cirio finkrossade tomater, vatten, fond, lagerblad och paprikapulver. Låt puttra i 10 minuter.
  6. Stek under tiden salsiccia. Snitta korvarna och ta ut innanmätet ur korvarna. Hacka färsen grovt och bryn i en stekpanna tills den fått en fin och krispig yta. Häll över korven i grytan och låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt.
  7. Häll upp på tallrikar och toppa med burrata, den friterade salvian och lite citronzest.