Mustig kålgryta

Mustig kålgryta
Foto: TV4

Smalmat när den är som bäst - mustig och smakrik. All slags färs passar, liksom även andra kålsorter.

26 januari 2009
2

Du behöver

  • 250-300 g nöt- eller älgfärs
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 krm 4-kryddor
  • 1 liten gul lök
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 klyfta vitkål
  • 2 stora morötter
  • 1 litet lagerblad
  • 0,25 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt, peppar och 4-kryddor. riv löken eller hacka den fint. Vänd ner den och späd med en aning buljong.
  2. Strimla vitkålen och riv morötterna. Varva kål, morötter och färs i en liten kastrull och lägg lagerbladet i mitten. Kål överst och underst.
  3. Slå på resten av buljongen och koka grytan sakta under lock tills kålen är mjuk. Strö på persilja och servera.
Kommentera receptet

Fler goda recept