Mustig fisksoppa

Mustig fisksoppa
Foto: TV4

En smal soppa med rik smak. Välj fisk efter säsong - färsk eller fryst passar lika bra.

26 januari 2009
2

Du behöver

  • ca 250 g fiskfilé
  • 5 smålökar
  • 0,5 burk hela tomater
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 5-6 dl vatten
  • 1 burk musslor i vatten
  • olja att steka i

Gör så här

  1. Skär fisken i mindre bitar. Skala och dela lökarna, fräs dem med lite matfett i en gryta tills de får färg.
  2. Tillsätt tomater och timjan, smula buljongtärningen över och späd med vatten. Småkoka 15 minuter.
  3. Lägg i fisken. Slå i musslorna med sitt spad och hetta upp tills fisken är klar.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept