Mumbai sallad

Foto: David Frenkiel
Mumbai sallad
21 ingredienser
1 h
Sallad på röda linser, grönkål och blomkål med en god dressing, plommonchutney och falafel är en perfekt rätt till picknicken. Salladen blir både matig och smakrik.
Ingredienser
Plommonchutney
- 5 plommon
- 5 aprikoser
- 1 gul lök
- 2 dl strösocker
- 0,5 dl rödvinsvinäger
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 2 krm gula senapsfrön
- 1 krm nigellafrön
Curryvinägrett
- 2 tsk curry
- 3 msk rödvinsvinäger
- 0,5 dl vatten
- 0,5 dl rapsolja
- 1 tsk salt
sallad
- 2 dl röda linser
- 200 g grönkål, hackad
- 0,25 blomkål, tunt skivad
- 1 knippe färsk mynta
- 2 papadums, tillagade enligt förpackningen
- 1 msk nigellafrön
Till servering
- 2 dl yoghurt, tjock naturell
- falafel, gärna ärt- och myntafalafel
Gör så här
Plommonchutney
- Börja med att koka chutneyn. Kärna ur och skiva plommonen och aprikoserna. Skala och skiva löken.
- Lägg samtliga ingredienser i en kastrull. Koka långsamt i 30 minuter. Rör om försiktigt och frekvent. Låt svalna och servera.
Curryvinägrett
- Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en mindre skål.
Sallad
- Koka linserna al dente i lättsaltat vatten i 6-7 minuter. Låt svalna.
- Blanda ihop hackad grönkål, blomkål, mynta och linser i en skål. Häll över vinägretten och vänd runt tills hela salladen är dressad. Lägg upp i en stor salladsskål eller packa i
- picknickburkar.
- Bryt papadumsen i mindre bitar och smula över salladen tillsammans med en nypa nigellafrön.
Till servering
- Servera med falafel, en klick yoghurt och plommonchutney.