Mumbai sallad

2 röster
1 h
4
Mumbai sallad
Foto: David Frenkiel

Sallad på röda linser, grönkål och blomkål med en god dressing, plommonchutney och falafel är en perfekt rätt till picknicken. Salladen blir både matig och smakrik.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

Plommonchutney

  • 5 plommon
  • 5 aprikoser
  • 1 gul lök
  • 2 dl socker
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 krm gula senapsfrön
  • 1 krm nigellafrön

Curryvinägrett

  • 2 tsk curry
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 tsk salt

sallad

  • 2 dl röda linser
  • 200 g grönkål, hackad
  • 0,25 blomkål, tunt skivad
  • 1 knippe färsk mynta,
  • 2 papadums, tillagade enligt förpackningen
  • 1 msk nigellafrön

Till servering

  • 2 dl yoghurt, tjock naturell
  • falafel, gärna ärt- och myntafalafel
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Plommonchutney
    Börja med att koka chutneyn. Kärna ur och skiva plommonen och aprikoserna. Skala och skiva löken.
  2. Lägg samtliga ingredienser i en kastrull. Koka långsamt i 30 minuter. Rör om försiktigt och frekvent. Låt svalna och servera.
  3. Curryvinägrett
    Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en mindre skål.
  4. Sallad
    Koka linserna al dente i lättsaltat vatten i 6-7 minuter. Låt svalna.
  5. Blanda ihop hackad grönkål, blomkål, mynta och linser i en skål. Häll över vinägretten och vänd runt tills hela salladen är dressad. Lägg upp i en stor salladsskål eller packa i picknickburkar.
  6. Bryt papadumsen i mindre bitar och smula över salladen tillsammans med en nypa nigellafrön.
  7. Till servering
    Servera med falafel, en klick yoghurt och plommonchutney.
26 juli 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...