Mumbai sallad

2 röster
1 h
4
Mumbai sallad
Foto: David Frenkiel

Sallad på röda linser, grönkål och blomkål med en god dressing, plommonchutney och falafel är en perfekt rätt till picknicken. Salladen blir både matig och smakrik.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

Plommonchutney

  • 5 plommon
  • 5 aprikoser
  • 1 gul lök
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 krm gula senapsfrön
  • 1 krm nigellafrön

Curryvinägrett

  • 2 tsk curry
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 tsk salt

sallad

  • 2 dl röda linser
  • 200 g grönkål, hackad
  • 0,25 blomkål, tunt skivad
  • 1 knippe färsk mynta
  • 2 papadums, tillagade enligt förpackningen
  • 1 msk nigellafrön

Till servering

  • 2 dl yoghurt, tjock naturell
  • falafel, gärna ärt- och myntafalafel
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Plommonchutney
    Börja med att koka chutneyn. Kärna ur och skiva plommonen och aprikoserna. Skala och skiva löken.
  2. Lägg samtliga ingredienser i en kastrull. Koka långsamt i 30 minuter. Rör om försiktigt och frekvent. Låt svalna och servera.
  3. Curryvinägrett
    Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en mindre skål.
  4. Sallad
    Koka linserna al dente i lättsaltat vatten i 6-7 minuter. Låt svalna.
  5. Blanda ihop hackad grönkål, blomkål, mynta och linser i en skål. Häll över vinägretten och vänd runt tills hela salladen är dressad. Lägg upp i en stor salladsskål eller packa i picknickburkar.
  6. Bryt papadumsen i mindre bitar och smula över salladen tillsammans med en nypa nigellafrön.
  7. Till servering
    Servera med falafel, en klick yoghurt och plommonchutney.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...