Mozzarellastekta ägg

2 röster
15 m
4-6
Mozzarellastekta ägg
Foto: David Loftus

"Det här är en helt fantastisk förrätt eller brunch. Den är lätt att göra och perfekt att ställa mitt på bordet för att sedan delas med vänner och familj. Mozzarellan smälter ihop med tomaten och skapar ett underbartvälsmakande hölje för ägget när det tillagas. Du kommer längta efter att få sätta tänderna i den här rätten." /Jamie Oliver



Receptet är ur boken Jamie lagar Italien, Bonnier fakta.

Kalorier: 437 kcal, fett: 29,5 g, mättat fett: 8,8 g, protein: 20,4 g, kolhydrater: 23,9 g, socker: 4,7, salt: 1,5 g, fibrer: 1,8 g

Visa mer
15 m
4-6

Du behöver

  • 1 torkad röd chili
  • 1 klyfta vitlök
  • olivolja
  • 2 kvistar färsk basilika
  • 6 tomater, mogna och olikfärgade
  • 125 g mozzarella
  • 6 ägg, stora
  • 4-6 skivor surdegsbröd
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Kärna ur chilin och riv den i småbitar i en stor kall stekpanna. Skala och skiva vitlöken fint, lägg den i stekpannan och tillsätt 4 matskedar olja.
  2. Sätt plattan på medelvärme. Smaka av med havssalt och svartpeppar, rör ner basilikabladen och låt pannan bli varm, hacka under tiden tomaterna.
  3. När det börjar fräsa i stekpannan kastar du i tomaterna och efter ett par minuter river du ner mozzarellan. Göra små gropar där du knäcker i äggen.
  4. Lägg på ett lock och tillaga sedan i 3 till 5 minuter, eller tills äggen är färdiga enligt eget tycke.
  5. Rosta under tiden brödet. Smaka av äggpannan med svartpeppar och servera med varmt, rostat bröd.
25 februari 2019
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...