Mozzarella in Carrozza - frasig macka med mozzarella
Mozzarella in Carrozza - frasig macka med mozzarella
13 ingredienser
30 min
Dubbelpanerad macka fylld med smältande god mozzarella som du vid servering dippar i en tomatsås.
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 kruka färsk persilja
- 0,5 kruka färsk basilika
- 4 skivor surdegsbröd
- 250 g mozzarellaost (avrunnen vikt)
- 2 ägg, uppvispade
- ströbröd
- smör, till stekning
- 1 burk hela konserverade tomater (à 400 g)
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Skala och finhacka lök och vitlök. Skär örterna grovt.
- Fräs lök och vitlök i olivolja i en kastrull, ca 2 minuter.
- Tillsätt tomaterna och låt koka ca 10 minuter.
- Vänd i de hackade örterna och mixa till en slät tomatsås med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
- Riv mozzarellan grovt. Fördela mozzarellan på två brödskivor. Salta och peppra. Lägg på resterande brödskivor som lock. Tryck till lätt.
- Vispa upp äggen i en djup tallrik. Häll upp ströbrödet i en annan djup skål.
- Vänd bröden, först i det uppvispade ägget och därefter i ströbrödet.
- Stek bröden frasiga i smör i en stekpanna.
- Skär bröden i mindre bitar och doppa i tomatsåsen som dipp.