Mousse med exotiska frukter

Mousse med exotiska frukter
Foto: TV4

Med koncentrerad fruktjuice kan du smaksätta en luftig mousse, det blir en fin avslutning på middagen.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 3 msk koncentrat av exotisk juice
  • 2 msk strösocker + 1/2 msk
  • 1 msk vatten
  • 1 gelatinblad
  • 1 äggvita
  • 2 msk vispgrädde

Till dekoration:

  • frukt, bär och myntablad

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka en sockerlag av vatten och 2 msk socker och låt den svalna.
  2. Vispa äggvita och resterande socker till hårt skum och vispa ner sockerlagen i en fin stråle. Smält gelatinbladet och vispa ner det och juicen. Vispa grädden och vänd ner den också i smeten.
  3. Fördela moussen i portionsformar och ställ i kylen till servering. Dekorera med frukt eller bär och myntablad.
Kommentera receptet

Fler goda recept