Morotssoppa med saffran och apelsin

Morotssoppa med saffran och apelsin
Jessica Frej
Jessica Frej

Morotssoppa med saffran och apelsin

11 ingredienser

30 m

Den här strålande soppan gör gott inifrån och ut! Morötter, saffran och apelsin ger soppan sin vackra färg och gör den full av nyttigheter. Soppan fungerar utmärkt att ta med i en termos och är även smidig att frysa in.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 500 g morot
  • 1 förp saffran
  • 1 apelsin, saft och zest
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 3 msk vispgrädde
  • 2 msk tomatpuré (eller 1 hackad tomat)

Gör så här

  1. Hacka löken och fräs den mjuk i smör.
  2. Skala samt slanta morötter och lägg bitarna i kastrullen.
  3. Addera saffran, apelsinzest, cayennepeppar, salt, vatten, grönsaksbuljongtärningar, grädde och tomatpuré.
  4. Låt puttra i 20 minuter.
  5. Mixa sedan soppan helt slät.
  6. Smaka av soppan och addera mer salt, chili eller vätska efter eget tycke och smak.
  7. Tillsätt apelsinsaften precis innan servering.