Morotscaprese

koket.se
Morotscaprese
Jessica Frej
Jessica Frej

Morotscaprese

7 ingredienser

20 m

"I april har vi inte så mycket tomater här uppe, men vi har söta morötter året om som inte kostar mycket! Så varför inte göra en härlig förätt med dem? Det är också gott att toppa med pesto och servera med vitlöksbröd så blir det mer som en lunch!" /Jessica Frej

Se Jessica Frej laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4-5 morötter (eller ett knippe späda)
  • 3-4 msk olivolja (smakrik)
  • 1 citron
  • 1-2 mozzarellaostar
  • salt
  • svartpeppar
  • basilika

Gör så här

  1. Skala och slanta morötterna eller koka dem hela i ordentligt saltat vatten tills de är mjuka rakt igenom.
  2. Blanda olivolja med citronsaft och citronzest. Krydda med salt och peppar.
  3. Sväng runt morötterna i citrusoljan.
  4. Servera med mozzarella bruten i bitar och generöst med basilika.