Morotsbollar med örtyoghurt och rödkålssallad

30 m
4
Morotsbollar med örtyoghurt och rödkålssallad
Foto: Siri Barje

Enkla, matiga wraps som fylls med kikärts- och morotsbollar, härlig örtyoghurt och en riktigt fräsch kålsallad. Perfekt till vardagsmiddag, på picknicken eller lunch! 

1 september 2017
30 m
4

Du behöver

Morotsbollar

  • 4 morötter
  • 1 burk kikärter, avrunna och sköljda
  • 1 msk vita sesamfrön
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 3 klyftor vitlök
  • salt
  • 2 msk olivolja

Rödkålssallad

  • 0,5 rödkålshuvud
  • 0,5 citron
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Örtyoghurt

  • 2 dl fet yoghurt
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe koriander
  • 1 klyfta vitlök
  • salt och peppar
  • några droppar citronsaft

Tillbehör

  • tortillabröd
  • blandad sallad
  • hackade tomater
  • hackad salladslök
  • valnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mosa eller mixa kikärterna. Riv morötterna på den grova sidan på rivjärnet.
  3. Blanda morot, kikärter, sesamfrö, pressa i vitlöken, salt och olivolja i en skål. Forma till bollar och lägg i en ugnsfast form, baka i ugnen i ca 10-15 min.
  4. Skiva rödkålen tunt och blanda ordentligt med resten av ingredienserna. Knåda kålen i någon minut och ställ sedan åt sidan.
  5. Hacka örterna och blanda med yoghurt, vitlök, salt, peppar och citronsaft i en skål.
  6. Bred yoghurt på ett tortillabröd och toppa med rödkål, morotsbollar, sallad, hackad tomat, salladslök och valnötter. Vira ihop hårt till en wrap/burrito och slå in i smörgåspapper!

Fler vegetariska recept

Siris gröna vardagsrätter >>

Ängamat med potatis, sockerärter och persilja
Kommentera receptet

Fler goda recept