Morotsbollar med örtyoghurt och rödkålssallad

30 m
4
Spela video Morotsbollar med örtyoghurt och rödkålssallad
Foto: Siri Barje

Enkla, matiga wraps som fylls med kikärts- och morotsbollar, härlig örtyoghurt och en riktigt fräsch kålsallad. Perfekt till vardagsmiddag, på picknicken eller lunch! Spela klippet för att se Siri göra wrapsen och gå på en romantisk dejt med sin make Patrik.

1 september 2017
30 m
4

Du behöver

Morotsbollar

  • 4 morötter
  • 1 burk kikärter, avrunna och sköljda
  • 1 msk vita sesamfrön
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 3 klyftor vitlök
  • salt
  • 2 msk olivolja

Rödkålssallad

  • 0,5 rödkålshuvud
  • 0,5 citron
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Örtyoghurt

  • 2 dl fet yoghurt
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe koriander
  • 1 klyfta vitlök
  • salt och peppar
  • några droppar citronsaft

Tillbehör

  • tortillabröd
  • blandad sallad
  • hackade tomater
  • hackad salladslök
  • valnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mosa eller mixa kikärterna. Riv morötterna på den grova sidan på rivjärnet.
  3. Blanda morot, kikärter, sesamfrö, pressa i vitlöken, salt och olivolja i en skål. Forma till bollar och lägg i en ugnsfast form, baka i ugnen i ca 10-15 min.
  4. Skiva rödkålen tunt och blanda ordentligt med resten av ingredienserna. Knåda kålen i någon minut och ställ sedan åt sidan.
  5. Hacka örterna och blanda med yoghurt, vitlök, salt, peppar och citronsaft i en skål.
  6. Bred yoghurt på ett tortillabröd och toppa med rödkål, morotsbollar, sallad, hackad tomat, salladslök och valnötter. Vira ihop hårt till en wrap/burrito och slå in i smörgåspapper!

Fler vegetariska recept

Siris gröna vardagsrätter >>

Ängamat med potatis, sockerärter och persilja
Kommentera receptet

Fler goda recept