Morotsbollar med örtyoghurt och rödkålssallad

Morotsbollar med örtyoghurt och rödkålssallad
Foto: Siri Barje
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Morotsbollar med örtyoghurt och rödkålssallad

27 ingredienser

30 m

Enkla, matiga wraps som fylls med kikärts- och morotsbollar, härlig örtyoghurt och en riktigt fräsch kålsallad. Perfekt till vardagsmiddag, på picknicken eller lunch!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Morotsbollar

  • 4 morötter
  • 1 förp färdigkokta kikärtor, avrunna och sköljda
  • 1 msk vita sesamfrön
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 3 klyftor vitlök
  • salt
  • 2 msk olivolja

Rödkålssallad

  • 0,5 rödkål
  • 0,5 citron
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Örtyoghurt

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 knippe färsk dill
  • 1 knippe färsk gräslök
  • 1 knippe färsk persilja
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar
  • citronsaft, några droppar

Tillbehör

  • tortillabröd
  • salladsmix
  • tomat, hackade
  • salladslök, hackad
  • valnötter

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mosa eller mixa kikärterna. Riv morötterna på den grova sidan på rivjärnet.
  3. Blanda morot, kikärter, sesamfrö, pressa i vitlöken, salt och olivolja i en skål. Forma till bollar och lägg i en ugnsfast form, baka i ugnen i ca 10-15 min.
  4. Skiva rödkålen tunt och blanda ordentligt med resten av ingredienserna. Knåda kålen i någon minut och ställ sedan åt sidan.
  5. Hacka örterna och blanda med yoghurt, vitlök, salt, peppar och citronsaft i en skål.
  6. Bred yoghurt på ett tortillabröd och toppa med rödkål, morotsbollar, sallad, hackad tomat, salladslök och valnötter. Vira ihop hårt till en wrap/burrito och slå in i smörgåspapper!